DM - Szeged

hirgyujto

Újra bíróság elé állnak a Szeviép-vezérek

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 22., szerda - 07:15
Új szakértő maghallgatásával és újabb dokumentumok ismertetésével folytatódhat holnap az évek óta húzódó Szeviép-ügy a Debreceni Törvényszéken. A csődbűntett miatt indult ügyben az ügyészség szerint a szegedi építőipari cég milliárdos vagyonvesztését, és végül bedőlését az okozta, hogy a vádlottak úgy adtak kölcsönöket, hogy esély sem volt a megtérülésre. Emiatt pedig több száz kisvállalkozó ment tönkre.
Forrás: DM - Szeged

Ismét a filmek hazai fővárosa lett Szeged

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 19:15
Az Oscar-díjas operatőr szegedi szülőházának koszorúzásával, majd felvonulással és Enyedi Ildikó alkotásának premier előtti vetítésével startolt el kedden az 5. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál. Szombatig 25 órányi vetítési időben várja a versenyprogram a filmrajongókat.
Forrás: DM - Szeged

Horgászparadicsomot alakítanának ki Szentesen

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:30
Új elnököt választott a Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület, a tagok Halász-Szabó Imrének szavaztak bi­­zalmat, a munkáját Gergely Gá­­bor alelnökként, Szél Csaba titkárként, Baranyi László gazdasági felelősként, Szeri Tamás ifjúsági felelősként, Balla Zoltán pedig ifjúsági felelőshelyettesként segíti.
Forrás: DM - Szeged

Hozz be egy takarót vagy kabátot!

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 15:30
Egyre hidegebbek a napok, sokan alacsony jövedelem mellett, alultápláltan – nélkülözve kénytelenek élni. Őszi – téli ruha, cipő, takaró adományokat osztanak és közben gyűjtenek is a Centerke Adományozó Központban.
Forrás: DM - Szeged

Életfa emlékplakettel ismerték el Fráter György életművét

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 14:15
Eredményes életútja elismeréseként minisztériumi elismerést kapott Fráter György, a Magyar Rózsatermesztők Egyesületének nemrégiben leköszönt elnöke. Mint fogalmazott, élete során rendkívül sok közösségi munkát végzett, amiért soha nem várt még csak vállon veregetést sem, ez az emlékplakett azonban megkoronázta életművét.
Forrás: DM - Szeged

A megerősített Zagreb jön Szegedre a BL-ben

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 13:00
Értékes montpellier-i döntetlenje (29–29) után az újszegedi sportcsarnokban is bemutatkozik az idei Bajnokok Ligájában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastor együttese az RK PPD Zagrebet fogadja szerdán 18.45-kor (élő: Sport1).
Forrás: DM - Szeged

Krimisarok és egy kuckó is várja az olvasókat Algyőn

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 10:45
A könyvkínálat és a belső tér is megújult az algyői könyvtárban, ahol továbbra is díjmentes a beiratkozás. Jövőre lesz 130 éve annak, hogy olvasókör alakult Algyőn, ami ugyan most nem működik, de szeretnék újraindítani idén decemberben.
Forrás: DM - Szeged

Kása Péter a mozgás szeretetét is átadja a gyerekeknek

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 10:45
Három évtizedes hagyománya van a kenu oktatásának a szegedi Dózsa György Általános Iskolában. Az intézmény testnevelő tanára, Kása Péter mostanra elmondhatja, hogy több világbajnokot is kinevelt: a legutóbbi U23-as vb-n például három egykori tanítványa is felállhatott a dobogó legfelső fokára.
Forrás: DM - Szeged

Felvették a ritmust

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 10:15
Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal nem is eshetett másra, mint a Szegedi Pázsit SE támadójára, Szeles Richárdra, aki mesterhármassal vette ki a részét csapata hétvégi győzelméből.
Forrás: DM - Szeged

Elkapta a tavalyi bajnokot a Röszke

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 10:15
Nem tud hibázni az Ásotthalom: öt meccsből öt győzelem az újonc mérlege a labdarúgó megyei III. osztályban. A mögötte két ponttal következő Röszke is győzött, a tavalyi bajnok Csanádpalotát verte meg magabiztosan 3–0-ra.
Forrás: DM - Szeged

Az MVM Szegedi VE végzett az éremtábla élén

 DM - Szeged  |   2021. szeptember 21., kedd - 10:00
Huszonkét klub több mint háromszáz kajakosa, kenusa vett részt a szegedi Maty-éren rendezett MVM Kupa Hanzók Örs-emlékversenyen. A legtöbb érmet a házigazda MVM Szegedi VE gyűjtötte be, de a viadalon összesen tizenöt klub ünnepelhetett aranyérmet, köztük az Algyői Vízisport Egyesület is.
Forrás: DM - Szeged
741 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!