DM - Szeged

hirgyujto

Afgánba szakadt szegedi sci-fi író

 DM - Szeged  |   2021. május 08., szombat - 20:30
Nukleáris katasztrófa a Földön, az emberiség az űrbe kényszerül, a Mars még lakhatatlan, a Föld már az. A főhősünk egy katona, aki nem veti meg az italt, rendfokozattól függetlenül eljár a keze, s van egy küldetése.
Forrás: DM - Szeged

Zöldségcsomagoló a város szélén – galéria

 DM - Szeged  |   2021. május 08., szombat - 17:45
A legkisebb tétel a raklap a szegedi, Algyői úti raktárbázison, a zöldségcsomagoló üzembe Tiszaszigetről, Domaszékről, Zákányszékről, Üllésről, Ópusztaszerről és Fábiánsebestyénből is viszik a termelők az üvegházakból, fűtött fóliákból a paradicsomot és paprikát. Export is van, de zömmel a hazai üzletláncok polcain látjuk viszont a megyei gazdák terményét.
Forrás: DM - Szeged

A hármas szentév témájában nyílt interaktív kiállítás

 DM - Szeged  |   2021. május 08., szombat - 16:45
Építeni csak szeretettel – A Hármas Szentév címmel nyílt kiállítás pénteken a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. A látogatók az egyházmegye 1938-as, ünnepi eseménysorozatának részleteibe és érdekességeibe nyerhetnek bepillantást, pecsétet készíthetnek, sőt az Aranyvonatra is felszállhatnak.
Forrás: DM - Szeged

Folytatják a harcot

 DM - Szeged  |   2021. május 08., szombat - 12:15
Ezen a hétvégén is a pá­lyán küzdenek meg a pontokért a Csongrád-Csanád megyei második, harmadik vonalban szereplő csapatok.
Forrás: DM - Szeged

Az antitestgyorsteszttel 2-3 hetet érdemes várni

 DM - Szeged  |   2021. május 08., szombat - 09:15
Mást kell teszteltetni a Sino­pharm-, és mást kell teszteltetni például a Pfizer-oltóanyag második dózisa után. A védőoltások hatékonyságáról és a védelem időtartamáról Kacskovics Imre immunológus számolt be.
Forrás: DM - Szeged

Térfigyelő központ nélkül keveset érnek a kamerák

 DM - Szeged  |   2021. május 08., szombat - 07:15
Újabb térfigyelő kamerákat szereltek fel a napokban Szegeden. Ez Német Ferenc szerint alapvetően jó hír, viszont a Fidesz-KDNP képviselője úgy látja, hogy mégsem lehet kihasználni a rendszert, úgy, ahogy kellene. Szegeden jelenleg 84 térfigyelő kamera van. A városban egyébként a Szegedi Közlekedési Kft. is működtet egy kamerarendszert, ami nekik a vasútbiztonsági törvény miatt kötelező.
Forrás: DM - Szeged
622 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!