Hírklikk

A civil magazin

Mocskos osztrák játszma Orbán bevonásával

 Hírklikk  |   2022. május 02., hétfő - 17:06
Az osztrák alsóház elnöki tisztét 2017 óta betöltő néppárti Wolfgang Sobotka azt kérte a menekültválság idején, 2016-ban Orbán Viktortól, hogy tegyen arról, ne lehessen sikeres Christian Kern megválasztott szociáldemokrata osztrák kancellár budapesti bemutatkozó látogatása. Ezt maga Kern mondta el pénteken, egy nyilvános pódiumbeszélgetésen, amit Peter Pilz osztrák politikussal közösen tartott.
Forrás: Hírklikk

Orvosi bravúr Szegeden: újabb koronavírusos kismama életét mentették meg műtüdős kezeléssel

 Hírklikk  |   2022. április 11., hétfő - 13:06
A keringési- és légzőrendszer pótlását hosszabb időre biztosító ECMO-berendezéssel (extracorporeal membrane oxygenatior) mentették meg egy újabb koronavírus okozta súlyos megbetegedésben szenvedő kismama életét a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága hétfőn az MTI-t.
Forrás: Hírklikk

Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt ítéltek el Szegeden egy férfit

 Hírklikk  |   2022. március 29., kedd - 12:06
Terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott egy korábban kamionsofőrként dolgozó férfit kedden első fokon a Szegedi Törvényszék. A kormányablak ügyintézőjét megfenyegető 42 éves férfi számára a törvényszék előírta, hogy pszichiátriai szakorvosi vizsgálaton vegyen részt, és kerülnie kell a sértettel való érintkezést.
Forrás: Hírklikk

Újfajta szívbillentyűműtétet végeztek Szegeden

 Hírklikk  |   2022. április 02., szombat - 20:06
Új, a mellkas nagy kockázattal járó megnyitását kiváltó szívbillentyűműtétet végeztek el két alkalommal az elmúlt hetekben a Szegedi Tudományegyetem Invazív Kardiológiai Részlegén – közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.
Forrás: Hírklikk

A legtöbb kiszabadulni vágyó magyar Egerbe készül húsvétkor

 Hírklikk  |   2022. április 09., szombat - 21:06
A magyarok egyre inkább szeretnének kiszabadulni, sokan nem akarják otthon tölteni a húsvétot. Aki teheti, meg is teszi a következő héten, hogy a négy napos pihenőidőt ne otthon töltse. Eger, Gyula, Pécs, Hajdúszoboszló és Szeged szálláshelyei telnek majd meg valószínűleg a leghamarabb. A jelenlegi állás szerint ezek a legkeresettebb úti célok.
Forrás: Hírklikk

Országos médiakampány indul a természettudományok népszerűsítéséért

 Hírklikk  |   2022. február 07., hétfő - 12:06
Nagyívű országos médiakampány indul kutatók és civilek, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) munkatársaiból álló csapat tagjainak összefogásával a természettudományok népszerűsítéséért - olvasható az ELKH által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Forrás: Hírklikk

Szabó Sándor: a csok és egy jobb lakás elérhetetlen a szegényebbek számára

 Hírklikk  |   2022. január 26., szerda - 13:07
A Fidesz lakáspolitikájának következtében Magyarországon lakhatási válság van – mondta a Klikk FM Politikai nagyító című műsorában Szabó Sándor, az MSZP Csongrád megyei képviselője, aki Hiszékeny Dezsővel, az MSZP XIII. kerületi képviselőjével Szegeden bemutatta a két terület hasonló bérlakásépítési programját. Beszámolt arról is, hogy megvizsgáltak egy másik adatot is, ez pedig a lakhatási egyenlőtlenség mértéke. Megállapították, hogy a kormány jelenlegi otthonteremtési rendszere elsősorban a felső- illetve a felső középosztályt támogatja, hogy ingatlanokat tudjanak szerezni.
Forrás: Hírklikk