SzegedER

Szegeder

Meglepetés: Botka László mégis nyíltan kiáll Szabó Sándor mellett

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 18:31
Épp a tegnap rendezett előválasztási vitán hozta fel Gulyás Márton, hogy miért szerepel Botka László neve Szabó Sándor országgyűlési képviselő(jelölt) pamphletjein, amikor a szegedi polgármester eddig nem fejezte ki, hogy támogatná valamelyik jelöltet (a másik ellenzéki jelölt a DK-s Binszki József).
Forrás: SzegedER

Hitler-e Orbán, genetikai hulladékok-e a homoszexuálisok, kit támogat Botka? – ilyen volt a Partizán szegedi előválasztási vitaestje

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 17:31
Nagyot csillant az ember szeme, amikor a Partizán a 444 támogatásával bejelentette, hogy a lehetőségekhez mértem megannyi választókerületben kész vitát szervezni, melyek révén a választók nagyobb betekintést kaphatnak arról, hogy az előválasztáson a körzetüknek megfelelően melyik ellenzéki képviselőjelöltet érdemes választaniuk, aki majd a Fidesz ellen indul. Ezen a tortán lett volna hab persze, hogyha a miniszterelnök-jelölti vitát is a Partizán és a 444 gondozásában szervezik le, de aztán jött az ATV és az RTL Klub, hogy az alternatív, és a függetlenség felé azért jobban konvergáló médiumok kezéből kilopva a kezdeményezést, a társadalmilag fontos eseményeket azért mégiscsak az áporodott médiaelit vezényelje le. Mindegy, a vidéknek megmaradt a Partizán és annak előválasztási roadshow-ja, mely most hétfőn Szegedre is elért.
Forrás: SzegedER

Márki-Zay Péter bevezette a ”széksértést”, akár ötvenezres büntetést kaphat a közgyűlés tagjait sértegető képviselő

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 15:16
Tízezer és ötvenezer forint közötti pénzbírsággal sújthatja ezentúl a hódmezővásárhelyi közgyűlés azt a képviselőt, aki megsérti a testület tagjait. Márki-Zay Péter tervei alapján ez a kulturált vitát segíti majd elő, a helyi Fidesz szerint el akarják hallgattatni őket.
Forrás: SzegedER

Palkovics: az ELI lesz a hazai hadiipari lézer- és alapkutatások központja

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 14:31
Nemzetbiztonságilag és gazdaságilag is kiemelt ágazatként tekint a kormány a védelmi iparra – mondta az innovációs és technológiai miniszter az Európai Védelmi Alap (EDF) nemzeti információs napján kedden Budapesten. Beszédében megemlítette, az ELI-ALPS lézerközpontban lézer- és alapkutatásokat végeznek majd ehhez kapcsolódóan.
Forrás: SzegedER

Bedő Dávid: Kínából jöhetett a támadás az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere ellen

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:46
A Telexnek több forrás is nyilatkozott arról, hogy mi állhatott az informatikai rendszer leállása mögött. Bedő Dávid, az Országos Előválasztási Bizottság momentumos tagja egyenesen azt mondta, annyit már sikerült kideríteni, hogy a támadás Kínából jöhetett. A lap szerint belső feszültségek, egyéni pártérdekek és egyszerű „nem gondolkozás” állhat egyszerre a háttérben.
Forrás: SzegedER

Az ellenzék feljelentést tesz az előválasztási rendszert ért támadás miatt

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 11:31
Az ellenzék még ezen a héten feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt – tudta meg a Magyar Hang Bedő Dávid momentumos politikustól. „Ma már nem érte támadás a rendszert, a leállás előtt leadott szavazatok pedig kivétel nélkül megvannak” – fogalmazott Bedő a lapnak. Azt is elmondta, hogy hétfőn egy néhány pár perces leállástól eltekintve rendben működött a választási felület.
Forrás: SzegedER

Karikó Katalin rangos német díjat vehetett át Özlem Türecivel és Uğur Şahinnal közösen

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 11:01
A hírvivő RNS megelőzési és terápiás célú fejlesztése terén elért eredményeiért Karikó Katalin biokémikus, valamint az Özlem Türeci és Uğur Şahin orvos-házaspár kapja a 2022. évi „Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedler-díjat”. A patinás, 70 éves kitüntetés a második olyan elismerés, amelynek együtt örül a Covid-19 betegség elleni küzdelemben kulcsszerepű BioNTech cég három vezetője.
Forrás: SzegedER

Huszonhatmilliós német fogás Csanádpalotán

 SzegedER  |   2021. szeptember 21., kedd - 09:16
A határátkelőn egy német férfi jelentkezett kilépésre 2021. szeptember 20-án 20 órakor egy Audi A6 Avant luxusautó sofőrjeként. Az adattári ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a nagyteljesítményű személyautó szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik.
Forrás: SzegedER

Jön az autómentes nap és a pizzás csiga szerdán, az autósoknak ingyenes lesz a tömegközlekedés

 SzegedER  |   2021. szeptember 20., hétfő - 15:16
Szeged idén csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez, ezen belül az autómentes naphoz, amit idén szeptember 22-én, szerdán rendeznek. A központi helyszín a korábbiakhoz hasonlóan a Dugonics tér, de lesz Bringás Reggeli 7-től 9-ig az Anna kút mellett felállított Rádió 88 zászlósor között; kaphatunk kakaós, vagy pizzás csigát, illetve túró rudit. A bicajokat továbbra is helyszíni, ingyenes szervíz várja, ha olajozni, pumpálni kell.
Forrás: SzegedER

A Magyar Könyvkiadók Napját Szegeden a Grand Caféban és az egyetemen rendezik

 SzegedER  |   2021. szeptember 20., hétfő - 14:16
Író-olvasó találkozó, könyvbemutató-, fotókiállítás és írók-filozófusok futballmeccs is szerepel a Magyar Könyvkiadók Napja programján, melyet szerdán  és csütörtökön rendez meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a Pro Philosophia Szegediensi Alapítvánnyal és a Grand Caféval közösen.
Forrás: SzegedER

Hónapok óta nem volt ennyi új fertőzött, mint a hétvégén, tizenhárman elhunytak

 SzegedER  |   2021. szeptember 20., hétfő - 14:01
Tizenhárom beteg meghalt és újabb 1072 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 859 814 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 571 043-an a második, 612 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.
Forrás: SzegedER
256 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!