SzegedER

Szegeder

Elkezdték beszerelni a 3 milliárd forintos robotot az SZTE Biobankjának épületébe

 SzegedER  |   2021. május 06., csütörtök - 16:16
Elkezdték összeszerelni azt a világ élvonalába tartozó robotizált biobanki mintatároló rendszert, amely több millió biológiai minta tárolására ad lehetőséget. A Szegedi Tudományegyetem továbbá egyedülálló innovációval bővítette a Biobank kapacitását: BSL-2 laborokat épített ki, amelyek jelentős hátteret adhatnak a COVID elleni védekezés orvosbiológiai kutatásaiban, illetve diagnosztikájában.
Forrás: SzegedER

Elsőként Szeged felé vonatozhatunk a repülésnél is használt ”okosjeggyel”

 SzegedER  |   2021. május 06., csütörtök - 14:01
A MÁV-START új, kizárólag a digitális csatornákon megvásárolható jegytípust, Okosjegyet vezetett be elsőként a szegedi vonalon közlekedő vonatok InterCity kocsijaira. A korlátozott számban kapható jegyekkel a menetjegy megváltásának időpontjától függően a vasúttársaság a szokásosnál lényegesen, akár 40 százalékkal olcsóbban biztosítja az utazást.
Forrás: SzegedER

Mától megnyit a Belvárosi Mozi is

 SzegedER  |   2021. május 06., csütörtök - 08:46
Lesz ajándékutalvány, amely a Belvárosi Mozi bármely szolgáltatására beváltható. Újra nyitva lesz a VR Room & Cinema, a Filmes Élménytár, a Filmtörténeti kiállítás, amely az országban egyedülálló attrakciókkal, például a Zsigmond Vilmos életéről készült VR filmmel várja vendégeit. Újdonság még a PLACC névre keresztelt, maximum 12 személyes „minimozi”,  ahol az általuk hozott filmekkel vagy konzoljátékokkal szórakozhat a család, munkahelyi, baráti társaság.
Forrás: SzegedER

A Magyarságkutató Intézet is megválik Gulyás László egyetemi tanártól

 SzegedER  |   2021. május 05., szerda - 23:16
A Népszava cikke szerint Gulyást a Magyarságkutató Intézetből is elbocsátották: „A Magyarságkutató Intézet világos értékrendjére való tekintettel mi sem tudunk közösséget vállalni a magát vállalhatatlan megnyilvánulásokra ragadtató egyetemi tanárral, ezért a mai napon kezdeményeztem munkaviszonyának megszüntetését” – írta a portál megkeresésére Horváth-Lugossy Gábor főigazgató.
Forrás: SzegedER

Szerbiában 25 eurót kap az, aki elmegy oltani

 SzegedER  |   2021. május 05., szerda - 13:31
Szerbiában 25 euró értékű pénzjutalomban részesülnek azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen – jelentette be szerdán Aleksandar Vucic szerb államfő a Pink tévé műsorában.
Forrás: SzegedER

„Szőnyeg szélén” a MASZK Egyesület, nem kapnak idénre támogatást

 SzegedER  |   2021. május 05., szerda - 11:31
Kedden jelent meg a bejegyzés a Thealter Facebook-oldalán, ahol hosszasan taglalják a létrejött helyzetet. A szőnyeg szélén Egyesületünk címmel tájékoztatták követőiket, hogy idén megvonták a szervtől működési támogatásukat. A bejegyzésben részletes képet kapunk a jelenlegi szorult helyzetről, és arról, hogy a pandémiás helyzet és e bejelentés után is küzdeni fognak az életben maradásért.
Forrás: SzegedER
224 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!