Szeged.hu

Rólunk, nekünk, velünk, értünk.

Alföldi Róbert a Thealter-ügyről: Nem az a fontos, hogy mit csinálsz, az a fontos, hogy hova nyalsz, vagy nem nyalsz, és ez egy végtelenül primitív helyzet! – Itt a Szeged Podcast negyvenedik adása!

 Szeged.hu  |   2021. május 07., péntek - 21:45
A Nemzeti Színház korábbi igazgatója szerint a szegedi Thealter fesztivál akár hungarikumnak is tekinthető, és az, hogy a következő támogatási ciklusban egyetlen forintot sem kapnak, egyértelműen ideológiai döntés a kormányzat részéről. Közéleti podcast-sorozatunk friss részében Alföldi Róberttel, Balog Józsffel és Jászay Tamással beszélgettünk.
Forrás: Szeged.hu

Magyarországról még nem, de másik tizenkét országból már karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni

 Szeged.hu  |   2021. május 07., péntek - 20:15
Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, amely a sárga, továbbra is karanténkötelezett országok között van.
Forrás: Szeged.hu

Déli Tisza-híd: mocorog a NIF, Szeged pedig segít neki

 Szeged.hu  |   2021. május 07., péntek - 19:45
Valami most mintha tényleg elkezdődött volna a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél. Újra van megvalósíthatósági tanulmány, amiről lehet majd tárgyalni. Eddig rendre itt ért véget a hídépítés. Bízunk benne, most lesz tovább is, és reménykedjünk abban is, minél többet be tudnak építeni az önkormányzat javaslataiból a tényleges megvalósításkor!
Forrás: Szeged.hu

Lesz itt gond, nem is kicsi, a hitelmoratórium megszüntetése után

 Szeged.hu  |   2021. május 07., péntek - 18:00
A GKI Gazdaságkutató Zrt. ezer fős, reprezentatív felmérése alapján a teljes lakossági hitelállomány 15-20 százaléka válhat problémássá a hitelmoratórium megszüntetése után. Ahhoz képest különösen aggasztó ez az előrejelzés, hogy a Magyar Nemzeti Bank 10 százalékkal számolt.
Forrás: Szeged.hu
808 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!