Délmagyar

Délmagyar RSS feed

A növények napját köszöntik a szegedi egyetemi füvészkertben

 Délmagyar  |   2022. május 25., szerda - 08:06
A növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal köszöntik a növények napját szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Forrás: Délmagyar

Túlzsúfolt a szegedi Indóház tér

 Délmagyar  |   2022. május 25., szerda - 12:05
A közlekedés mindig ad témát, azon a területen mindennap felfedezhetünk olyat, amin változtatni, javítani lehetne. Ilyen Szegeden az Indóház tér, ahol helyi és távolsági buszok várakoznak, indulnak, és az autók is rendre behajtanak, parkolnak a tér szűk utcáján. Olvasóink is többször jelezték ezt a problémát.
Forrás: Délmagyar

Előre aláírták volna

 Délmagyar  |   2022. május 25., szerda - 12:05
Újabb két magyar bajnoki nyolcas döntőt rendeztek a vízilabda-utánpótlásban. A leány ser­­dülők között a szentesiek a ne­­gyedik helyen végeztek, míg a Szegedi Vízipóló Suli fiú gyermekcsapata nyolcaddiként zárta a bajnokságot.
Forrás: Délmagyar

Mindennap értünk, civilekért dolgoznak

 Délmagyar  |   2022. május 22., vasárnap - 12:05
A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg 3 hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992-től ezen a napon ünnepeljük a magyar honvédelem napját. Ebből az alkalomból interjúra kértük Nagy Lászlót, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj törzsfőnökét, megbízott parancsnokát. Szeged legrégebbi gyalogezredéről, a felvételiről, a kiképzésről és feladataikról is kérdeztük az őrnagyot.
Forrás: Délmagyar

Honfoglalás sakkal Pusztaszeren

 Délmagyar  |   2022. május 22., vasárnap - 22:05
Ötödször rendezték meg szombaton a pusztaszeri tornacsarnokban a Honfoglaló-kupa nyílt sakkversenyt. Az eseményre több településről érkeztek játékosok, a megyéből a házigazdákon kívül például Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról, de jöttek Kecskemétről is.
Forrás: Délmagyar

Uralják a hazai középiskolai mezőnyt a szegedi ápolótanulók

 Délmagyar  |   2022. május 23., hétfő - 11:05
A szakmák legjobb tanulóinak szervezett EuroSkillsen egyértelművé vált, hogy ápolóképzésben a szegedi Kossuth Zsuzsa-iskola a legsikeresebb: a négy középiskolás döntős közül három az intézmény diákja volt. Bár a WorldSkills versennyel ellentétben innen végül nem szegedi jutott tovább a nemzetközi döntőbe, tanáraik így is büszkék a fiatalokra.
Forrás: Délmagyar

Remek idény, parádés zárás

 Délmagyar  |   2022. május 23., hétfő - 12:05
A labdarúgó NB II. 38. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyháza vendége volt Balmazújvárosban, és a magabiztosan nyert 4–1-re.
Forrás: Délmagyar

Háromnapos gyerekünnepet rendeznek Szegeden

 Délmagyar  |   2022. május 23., hétfő - 19:06
Előadásokkal, játékokkal, muzsikával és bábkészítési lehetőséggel várja a gyerekeket a szegedi Kövér Béla Bábszínház a hétvégén. Az intézményben napi négy produkcióval kedveskednek a családoknak, továbbá az Árpád téren, a bábszínház előtti utcaszakaszon, sőt Sándorfalván is kínál majd programokat a társulat.
Forrás: Délmagyar
327 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!