Délmagyar

Délmagyar RSS feed

Elhunyt Farkas Helga édesapja

 Délmagyar  |   2022. október 01., szombat - 12:06
Hosszas betegség után elhunyt Farkas Imre, az 1991. június 27-én Szeged és Orosháza közötti autóúton elrabolt gimnazista lány édesapja. Farkas Imre egy percig sem adta fel a reményt. Évtizedekig hitt abban, hogy szeretett lányát élve vagy halva megtalálja, az emberrablás tetteseit pedig bíróság elé állítják.
Forrás: Délmagyar

Három pontot ért a távoli bomba

 Délmagyar  |   2022. október 03., hétfő - 16:05
Hatalmas góllal szerezte meg a győzelmet a labdarúgó NB II. 9. fordulójában a Szeged-Csanád GA: Könczey Márk (22) a 87. percben 24 méterről lőtte ki a bal alsót, így nyert hátrányból, de emberelőnyben a csapata.
Forrás: Délmagyar

Fórumot tartottak a Gyálai Holt-Tisza kármentesítéséről

 Délmagyar  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 19:05
Európai uniós támogatással, 4,5 milliárd forintos beruházással elkezdődött Magyarország egyik legnagyobb holtága, a Gyálai Holt-Tisza szennyezett szakaszának kármentesítése Szegeden. Erről tartottak tegnap este lakossági fórumot a Klebelsberg-telepi Közösségi Központban.
Forrás: Délmagyar

Rászorulók kaptak tűzifát

 Délmagyar  |   2022. szeptember 30., péntek - 15:05
Hátrányos helyzetű családoknak oszt tűzifát a szegedi önkormányzat. Az első szállítmány tegnap érkezett meg az Alsó kikötő soron élő tizenkét háztartásba.
Forrás: Délmagyar

Döntetlen lett az elitgimik csatája – óriásgaléria

 Délmagyar  |   2022. október 01., szombat - 17:05
Ismét megrendezték Szegeden a már lassan történelminek számító Sá-Ra kupát a hétvégén. A város két elitgimnáziuma, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, vagyis a Ságvári és a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai és tanárai mérték össze tudásukat egyebek mellett futásban, kézilabdában és fociban.
Forrás: Délmagyar

Szombaton bemutatkozik hazai pályán a St. Mihály

 Délmagyar  |   2022. szeptember 30., péntek - 15:05
Közel hat és fél év, egészen pontosan 2324 nap után rendeznek újra női NB I.-es labdarúgómérkőzést Szegeden: ma 15 órától ugyanis bemutatkozhat hazai pályán a KÉSZ-St. Mihály-Szeged csapata az élvonalban. Az ellenfél a Haladás lesz, a szurkolók számára a belépés ingyenes.
Forrás: Délmagyar

A Ferencváros érkezik a Pick Arénába

 Délmagyar  |   2022. szeptember 30., péntek - 16:06
Sorozatban három elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzést követően a Ferencváros ellen kezdi a nehéznek ígérkező októbert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Idegenbeli nemzetközi meccset követően csap össze a két együttes a Pick Arénában szombaton 19.30-tól, a találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.
Forrás: Délmagyar

Átvette az amerikai Nobelnek is nevezett díjat Karikó Katalin

 Délmagyar  |   2022. október 01., szombat - 21:06
A Szegedi Tudományegyetem honlapja számolt be a hírről, miszerint a neves tudós átvette a Lasker-díjat New Yorkban. Ez a második olyan díj, amelyet egyaránt megkapott Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) két világhírű kutatója.
Forrás: Délmagyar

Évente 10 ezer tonna szalámi készül Szegeden – Fotók

 Délmagyar  |   2022. szeptember 30., péntek - 17:05
Nagy bajban van az élelmiszeripar, amely jelenleg 4500 vállalkozást jelent hazánkban – többek közt erről volt szó péntek délután a Somogyi-könyvtárban, ahol folytatódott a Pick Márk nap. A Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója is előadott, valamint a nap kezdeményezője, Felletár Zsolt is érdekes információkat osztott meg a közönséggel.
Forrás: Délmagyar
371 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!