Hírextra

hirextra.hu

Magyar ember neveli a kengurúcskát

 Hírextra  |   2021. április 30., péntek - 11:19
Gondozó nevel föl egy elárvult kölyök Bennett-kengurut (Macropus rufogriseus) a Szegedi Vadasparkban, a jövevény jó egészségnek örvend, nyáron csatlakozhat társaihoz - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Online balett

 Hírextra  |   2021. április 15., csütörtök - 12:34
A színpadi produkciót születését és a társulat történetét bemutató online beavató színházi sorozatot indít a Szegedi Kortárs Balett - tájékoztatta a társulat csütörtökön az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Orvosvegytan professzoré a Talentum Díj

 Hírextra  |   2021. április 12., hétfő - 13:19
Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Orvosvegytani Intézetének professzora kapta az idei Szent-Györgyi Talentum Díjat - tájékoztatta a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány hétfőn az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Kis teve született

 Hírextra  |   2021. március 26., péntek - 14:18
Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, gondozóitól a Hanna nevet kapta, és egészségesen fejlődik anyja oltalmában - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató pénteken az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Pörgős kajak-kenu szezon vár

 Hírextra  |   2021. január 13., szerda - 13:03
Minden eddiginél mozgalmasabb szezon vár a gyorsasági kajak-kenu válogatottra 2021-ben, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpia mellett ugyanis szeptember közepén világbajnokság is lesz Koppenhágában, de a szakmai prioritások szerint az ötkarikás játékokat megelőző szegedi pótkvalifikációs verseny, a két világkupa és az Európa-bajnokság idén a vb-nél nagyobb hangsúlyt kap.
Forrás: Hírextra

Elvágta a nyakukat, elfogták

 Hírextra  |   2021. január 08., péntek - 12:48
Elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szerdán meggyilkolta két ismerősét - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Jönnek a tizedik Mozinet Filmnapok

 Hírextra  |   2020. október 13., kedd - 13:33
2020. október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat. Budapest mellett Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szentendre, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca és Veszprém ad otthont a világ legnagyobb fesztiváljait megjárt nyolc filmnek, jóval a hazai országos mozibemutató előtt.
Forrás: Hírextra

Tíz évet kapott a pedofil

 Hírextra  |   2020. szeptember 11., péntek - 08:17
Jogerősen tíz év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy Csongrád megyei férfit, aki szexuálisan molesztált egy kisfiút - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Cibetmacska született

 Hírextra  |   2020. június 12., péntek - 14:02
Binturong (Arctictis binturong) született a Szegedi Vadasparkban, a cibetmacska faj kölykét már a látogatók is megfigyelhetik az Ázsia-ház melletti kifutójukban - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Új vontatási technológia érkezik hazánkba

 Hírextra  |   2020. május 12., kedd - 13:47
Az ABB vállalat több mint 180 millió dollár értékű megbízást kapott a svájci vonatgyártó Stadler cégtől több mint száz vonatatóberendezés szállítására, ebből nyolcat a Szeged és Hódmezővásárhely között várhatóan 2021. szeptembertől közlekedő tram-train motorvonatokba szerelnek majd be - közölte az ABB Magyarország Kft. kedden az MTI-vel.
Forrás: Hírextra

Újra itt a Fizika Napja

 Hírextra  |   2020. január 23., csütörtök - 10:16
Újra megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), szombaton a résztvevők betekinthetnek a laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, melyek jó része az idén hatvanéves lézerrel kapcsolatos - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Négy tonna dohányt kaptak el

 Hírextra  |   2020. január 08., szerda - 11:16
Négy tonna igazolatlan eredetű vízipipadohányt találtak egy magyar teherautóban a pénzügyőrök Szegeden - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Letartóztatták a testvérgyilkost

 Hírextra  |   2020. január 06., hétfő - 14:16
A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn harminc napra ügyészi indítványra elrendelte a letartóztatását annak mórahalmi férfinak, aki szombat hajnalban meggyilkolta öccsét a homokháti kisvárosban - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.
Forrás: Hírextra

Így terjed a Zika-vírus

 Hírextra  |   2019. december 10., kedd - 10:16
Az elmúlt években komoly riadalmat okozó Zika-vírus járványos terjedését modellezték a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) matematikusai, az erről szóló cikkük a napokban jelent meg rangos Scientific Reports folyóiratban - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Híres kutatók találkoznak a diákokkal Szegeden

 Hírextra  |   2019. november 30., szombat - 15:01
Ole Petersen dán származású orvos-fiziológussal és Bert Sakmann Nobel-díjas német sejtfiziológussal találkozhatnak a nemzetközileg is egyedülálló oktatási és tehetséggondozó program, a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) növendékei és hallgatói a Tisza-parti városban hétfőtől - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Újra töltve: képregényfesztivál Szegeden

 Hírextra  |   2019. november 12., kedd - 15:46
A műfaj örökifjú klasszikusai mellett a kortárs irányzatokkal és alkotókkal is megismerkedhetnek azok, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Képregényfesztiválra - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Tudomány a hétköznapokban

 Hírextra  |   2019. november 11., hétfő - 14:46
Mindennapi bölcsészet címmel a humán tudományok hétköznapi alkalmazásáról indul előadás-sorozat szerdán a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Madárkedvelők figyelem!

 Hírextra  |   2019. november 06., szerda - 16:00
Darunéző túrák, madárgyűrűzés, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a VIII. Fehértavi Darvadozásra Szeged mellé - tájékoztatták a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-t.
Forrás: Hírextra

Három binturong született Szegeden

 Hírextra  |   2019. június 27., csütörtök - 15:45
Három binturong (Arctictis binturong) született a Szegedi Vadasparkban, a Délkelet-Ázsiában őshonos cibetmacskafaj kölykeit már a látogatók is megfigyelhetik - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.
Forrás: Hírextra