HVG

hvg.hu RSS

Már csak pár napig mehet a szennyezett víz a Holt-Tiszába

 HVG  |   2022. június 21., kedd - 16:07
Mészáros Lőrinc üzlettársa tisztíthatja meg a Holt-Tiszát Szegednél, már aláírták a szerződést is, csak augusztusban kezdik a munkát, de a vizet a holtágból már korábban leengedték. Június 30-ig viszont továbbra is mehet bele a szennyezett víz.
Forrás: HVG

Élet robotkarral: Lévay György története bárkit motiválhat, hogy feldolgozza a traumáit

 HVG  |   2022. június 08., szerda - 08:07
Lévay György 2010-ben vesztette el végtagjait, ma pedig mérnökként azon dolgozik, hogy tökéletesítse a robotkarokat. Itthoni tanulmányai után Amerikában fejezte be a mesterképzést, és célja, hogy minél inkább helyettesíthesse egy eszköz az elvesztett karokat. Történetével sokaknak ad reményt: küzdhetünk bármilyen problémával vagy traumával, van kiút. Az ember alkalmazkodóképessége végtelen, a technológia támogatásával pedig a legmerészebb álmainkat is túlszárnyalhatja. Interjú.
Forrás: HVG

Megjöttek az eredmények, fény derülhetett a hunok, avarok és honfoglaló magyarok származására

 HVG  |   2022. május 31., kedd - 07:05
A tudományos körökben vitatott módon a szakmaiság és a politikai elvárások között egyensúlyozó Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpontja, valamint a Szegedi Tudományegyetem Genetikai Tanszékének kutatói a vitathatatlanul tekintélyes Current Biology szaklapban tették közzé vizsgálódásuk eredményeit.
Forrás: HVG

Borítékolható az újabb botrány a magyar baromfiágazatban

 HVG  |   2022. május 11., szerda - 17:07
Nemkívánatos személynek nyilvánította a két szövetségében is elnöknek megválasztott Szabó Bálint szegedi politikust a Baromfi Termék Tanács, így az ágazatban nagy befolyással bíró szervezet tisztújításáról lényegében kitiltották. Szabó azt ígéri a termelőknek, hogy ő a tiltás ellenére ott lesz.
Forrás: HVG
31 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!