HVG

hvg.hu RSS

Szegedi kutatók vizsgálják, mit lehetne kezdeni az energiaválsággal

 HVG  |   2022. november 24., csütörtök - 10:05
A klímaváltozásra és az energiaválságra adott válaszokat vizsgáló nemzetközi kutatásban vesz részt egyetlen kelet-közép-európai intézményként a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.
Forrás: HVG

Fontos megállapításra jutott egy szegedi kutató az antibiotikumokkal kapcsolatban

 HVG  |   2022. november 09., szerda - 20:05
Lázár Viktória, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz (ELKH) tartozó Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársa az általa kifejlesztett új eljárással kimutatta, hogy az antibiotikum-keverékek hatékonysága sokszor nagyságrendekkel gyengébb, mint az önállóan alkalmazott antimikrobiális hatóanyagoké – tájékoztatott az ELKH.
Forrás: HVG

Elrendelte a bíróság a szegedi képviselő, Szabó Bálint letartóztatását

 HVG  |   2022. november 12., szombat - 23:06
Szabó Bálint ellen több eljárás is folyamatban van, korábban csak bűnügyi felügyeletet írtak elő számára, de azt megszegte, így jött a szigorúbb kényszerintézkedés. Az elmeorvosi megfigyelő intézetbe szállítását viszont a bíróság nem látta indokoltnak, noha az ügyészség kérte ezt.
Forrás: HVG

Gyémántszemcsés fúrófejjel műtötték meg egy férfi lábát Szegeden

 HVG  |   2022. október 27., csütörtök - 20:05
Világviszonylatban is újnak számító, a ma alkalmazott legkorszerűbb technikával, úgynevezett orbitális aterektómiával végeztek végtagmentő katéteres érműtétet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert klinikai központjában – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön.
Forrás: HVG

Szerbia olajvezetéket épít Magyarország felé

 HVG  |   2022. október 09., vasárnap - 22:07
Horvátország bebizonyította, hogy nem megbízható partner, ezért Szerbia olajvezetéket épít Magyarország felé – jelentette be a hétvégén Alekszandar Vucsics szerb államfő. A vezeték Újvidéket és a Szegedhez közeli Algyőt kötné össze.
Forrás: HVG
36 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!