HVG

hvg.hu RSS

Az ELTE a kutyáiról, a Szegedi Egyetem Karikó Katalinról híres a nagyvilágban

 HVG  |   2021. április 28., szerda - 11:03
A nemzetközi online lapokban és a különböző fórumokon kifejezetten pozitív kép rajzolódik ki a magyar egyetemekről. Az egyes intézményekről szóló hírek különböző húzótémák köré csoportosultak, van, ahol ez a koronavírus volt, a Corvinusnál Donald Trump tanácsadója, a pécsi egyetemnek egy valóságshow segített.
Forrás: HVG

Reagált a Szegedi Tudományegyetem arra, miért takaríttat az eddig ár háromszorosáért

 HVG  |   2021. április 14., szerda - 09:48
Az egyetem vezetése szerint a takarító céget a jogszabályok betartásával cserélték le, és a szerződött összegnél is a mindenkori piaci árakat vették figyelembe. Ha nem elírás, akkor az előző cégnél a 2009-es, a jelenleginél pedig a 2021-es árakat vették alapul. Az egyetem szerint politikai támadásról van szó, bár a sajtóban megjelenteket alig cáfolták.
Forrás: HVG

Becsüljük meg a tanárokat! – üzeni Karikó Katalin, aki már valami újdonsággal készül

 HVG  |   2021. április 08., csütörtök - 11:17
Középiskolai és egyetemi éveiről mesélt a Szegedi Tudományegyetem Kommcast című műsorában Karikó Katalin, az intézményből indult, ma világszerte ismert biológus. A színes anekdotákkal fűszerezett beszélgetésből kiderül, hogy a tudós – akinek munkássága nélkül nem léteznének a koronavírus ellen védő legmodernebb vakcinák – milyen emberi és szakmai úton jutott el oda, hogy ma legfeljebb Puskás Öcsivel van versenyben a legismertebb magyar címért.
Forrás: HVG
26 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!