Szeged 365

Szeged független, lokálpatrióta hírportálja, szegedieknek. Friss hírek, közélet, programok, sport, szegedi arcok, városi legendák, időjárás, régió fejlesztések, közlekedési információk, szórakozás.

Kigyulladt egy furgon a Pulz utcában

 Szeged 365  |   2021. szeptember 15., szerda - 23:06
Kigyulladt egy furgon Szegeden, a Pulz utcában, egy ipari területen este 9 előtt – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A jármű motortere és utastere égett. Más autókra nem terjedtek át a lángok, amelyeket eloltottak a város hivatásos tűzoltói. Az egység azóta már a gépkocsi felforrósodott elemeit is visszahűtötte.
Forrás: Szeged 365

Love is in the air, a Dugonics téren: körbeöleljük az egyetemet?

 Szeged 365  |   2021. szeptember 15., szerda - 20:51
Még mielőtt bárki félreértené cikkünk címét, semmiféle csöpögős dologra nem készülünk, viszont egy extravagáns programot mindenképp szeretnénk a Szeged365 olvasók figyelmébe ajánlatni: csütörtök délután 15 órától, az SZTE a centenáriumi tanév rendezvénysorozatának programjaként egy nem mindennapi flashmobra hívják a Szegedi Tudományegyetem polgárait. Az eseményen a résztvevők körbe ölelik az SZTE Dugonics téri központi épületét, amely már 100 éve a szegedi egyetemet szolgálja.
Forrás: Szeged 365

Klassz hír, szerda estére az önkormányzattól: lezárás nem lesz, csak forgalomkorlátozás a Kereszttöltés utcán és a Budapesti körúton

 Szeged 365  |   2021. szeptember 15., szerda - 20:51
Közkívánatra, pozitív hírrel zárjuk a napot. Az esti órákban futott be az önkormányzat sajtóosztályának levele, amelyben azt írják, csakis forgalomkorlátozás lesz a Kereszttöltés utcán, valamint a Budapesti körút Víztorony tér és Űrhajós utca közötti szakaszán. Lezárásokra tehát nem kell számítani, a galaxis (és főként Szeged) autósai megmenekültek.
Forrás: Szeged 365

Szerintünk pont Téged keresnek: csapatot bővít Csongrád-Csanád megye 25 éve piacvezető nyílászáró-gyártó vállalata

 Szeged 365  |   2021. szeptember 15., szerda - 18:36
Egy igazán profi szakembernek igazán profi körülmények és bizony profi fizetés is dukál. Ha van tapasztalatod műanyag nyílászáró gyártásban és szeretnél Csongrád-Csanád megye 25 éve piacvezető nyílászáró-gyártó vállalatánál dolgozni, ne várj tovább: most jelentkezz az SZ-PLAST Ablakhoz!
Forrás: Szeged 365

Bekeményít a Tesco? Megkérdeztük, tervezik-e fizetőssé tenni a szegedi parkolóikat, íme a válasz!

 Szeged 365  |   2021. szeptember 15., szerda - 02:35
A jelek szerint a LIDL után egy kicsit a Tesco–nál is betelt a pohár, múlt csütörtökön ugyanis az összes “életvitelszerűen” a Makkosházi körúti áruház előtt parkoló autó szélvédőjére cetlit helyeztek egy kéréssel: álljanak odébb, ha nem vásárolnak. Miután a szemben lévő szupermarket a hasonló esetek megfékezésére egy héttel ezelőtt már bevezetett egy fizetős rendszert, rákérdeztünk a brit cég hazai sajtóosztályánál, terveznek-e hasonlót.
Forrás: Szeged 365

Szegedi tulajdonosai is voltak a Random Capital Zrt-nek, melyet a héten megvásárolt az Erste Befektetési ZRT.

 Szeged 365  |   2021. szeptember 11., szombat - 14:36
A hazai tőzsdei kereskedési piac heti vezető híre, hogy az Erste Befektetési Zrt. megvásárolta a RANDOM CAPITAL Zrt-t. Az utóbbinak, mint megtudtuk, szegedi tulajdonosai is voltak. A szegedi Petykó Zoltán és felesége, Dr. Módra Szilvia cégei jelentős részt tudhattak magukénak a brókercégben. Az ügylet hátteréről Petykó Zoltánt kérdeztük.
Forrás: Szeged 365

Újabb szegedi büszkeség: Spanyolországban is óriás falfestményről néz ránk Karikó Katalin

 Szeged 365  |   2021. szeptember 11., szombat - 14:36
Nem Budapest az egyetlen hely, ahol falfestménnyel tisztelegnek az mRNS-oltások alapját kidolgozó magyar biokémikus, Karikó Katalin előtt – írja a HVG. A szegedi kötődésű, pontosan egy hete itthon járt tudós portréja felkerült a Valenciai Műszaki Egyetem falára is, annak a projektnek a részeként, mely női tudósok eredményeire hívja fel a figyelmet.
Forrás: Szeged 365

Szeged365 Live: két emelettel bővül a hódmezővásárhelyi kórház járóbeteg szakrendelőjének épülete

 Szeged 365  |   2021. szeptember 06., hétfő - 10:52
Kór-háááááz? Az, egészen pontosan a hódmezővásárhelyi kórház járóbeteg szakrendelőjének épülete, amely egy határon átívelő együttműködési program keretein belül két emelettel bővül. Kallai Árpád főigazgató hamarosan élő adásban ismerteti a beruházás részleteit, sisakot fel, munkavédelmi területre viszünk!
Forrás: Szeged 365

Többé nincs zsíros deszka, Jaffával: elbontották a Szegedi Víziteleppel szemben lévő büfét

 Szeged 365  |   2021. szeptember 06., hétfő - 08:36
Megvannak még a mustáros-zsíros kenyerek, amelyeket 10-ből 9 szegedi kajak-kenus arc tolt edzés után a Felső Tisza-parti Szegedi Víziteleppel szembeni büfében? Rossz hírünk van: végleg elbontották az utóbbi időben zárva lévő vendéglátóegység kis téglaépületét, amely többé nem szolgálja a telepről kiözönlő, megfáradt ifjúságot.
Forrás: Szeged 365

Öltönyben, nyakkendőben sétálgatott az autópályán: egy fickó eljátszotta az Összeomlás című filmet az M3-ason (videóval)

 Szeged 365  |   2021. szeptember 06., hétfő - 08:36
Megvan még a Michael Douglas féle Összeomlás? William Foster, a hétköznapi tisztviselő bekattan a forgalmi dugó kellős közepén, kiszáll a kocsiból, szerez egy shotgun-t és szétlő mindenkit. Hasonló eset történt meg vasárnap reggel fél kilenckor az M3-as autópálya bevezető szakaszán, csak fegyer és lövöldözés nélkül: egy férfi gyalogosan, öltönyben, nyakkendőben, kézitáskát szorongatva sétálgatott a belső sáv melletti korlátnál.
Forrás: Szeged 365

Napi pakk: kellemes nyári meleg Szegeden, Basshunter és Groove Coverage a Deja Vu Fesztiválon

 Szeged 365  |   2021. augusztus 06., péntek - 06:35
Végre berobbant a péntek! Kitartás, már csak ez az egy nap van hátra a melóból és jöhet a hétvége Szegeden. De addig is: sok-sok napsütéssel fűszerezett, kellemes nyári időjárásnak nézünk ma elébe, és az esti programot is tudjuk már, ugyanis folytatódik a Deja Vu Fesztivál! Kortyolj bele a kávédba egy nagyot, meghoztuk a napi pakkot!
Forrás: Szeged 365
683 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!