Szeged 365

Szeged365.hu, a Szeged és Csongrád megye napi híreivel szolgál. Szegedi hírek, programok, lehetőségek, általános információk, közlekedési információk, időjárás.

Egyetlen félidőt bírt a Komló Szegeden, taroltak a Kékek

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 20:35
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-25-re legyőzte a Komló csapatát a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén. A szünetben némi meglepetésre még 15-15-ös döntetlen volt az állás, a második félidő azonban mindent elsöprő szegedi diadalt hozott, 32-25 lett a vége. Ez már a második közönség előtt vívott Kékek meccs volt a héten, egyben a második győzelem.
Forrás: Szeged 365

Napi összefoglaló: no vakcina, no party, zöld utat kapott a Sinopharm a WHO-tól, csavarral indulnak a tervezhető műtétek

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 20:05
Az érdekes kijelentések napja volt ez a mai Szegeden: Maruzsa Zoltán keményen beszólt a fiataloknak, míg Kásler kijelentette, hogy indulnak a tervezhető műtétek, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, vagy azoknak, akik rendelkeznek 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel. Zöld utat kapott a WHO-tól a kínai Sinopharm-oltóanyag, de volt itt még ma megyei Mortal Kombat és újabb kitüntetésben részesült Karikó Katalin is – többek között ezekről is olvashatsz a napi összefoglalóban!
Forrás: Szeged 365

A WHO engedélyezte a Sinopharm oltóanyagát

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 18:20
Megadta a vészhelyzeti engedélyt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kínai Sinopharm oltóanyagának. Az engedély azt jelenti, hogy egy adott oltóanyag hatékony és biztonságos, a szakértői munkacsoport 18 év feletieknek ajánlja, két dózisban – írja a HVG.
Forrás: Szeged 365

Szombaton már visszatér a napsütés Szegedre

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 18:05
Szombatra már elvonul az esőt hozó hidegfront felettünk és végre előbújik a napocska, úgyhogy teljes gőzzel pöröghet a hétvége Szegeden. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb északon, északkeleten fordulhatnak elő záporok. Több helyen viszont élénk lehet majd a nyugati-északnyugati szél.
Forrás: Szeged 365

Szegeden folytatódik a büntetőpere annak a férfinak, aki felgyújtott egy munkásszállót, hogy így ölje meg a barátnőjét

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 17:50
Szegeden folytatódik annak a férfinak a büntetőpere, aki felgyújtott egy munkásszállót, hogy így ölje meg barátnőjét. A Kecskeméti Törvényszék az illetőt ma 14 év fegyházra ítélte első fokon, a fellebbezések miatt viszont a büntetőper a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.
Forrás: Szeged 365

Az Emberi méltóságért kitüntetéssel díjazták Karikó Katalint

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 17:05
Az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát pénteken Budapesten az Emberi Méltóság Tanácsa – írja az MTI.
Forrás: Szeged 365

Négy autó koccant az Algyői útnál Szegeden

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 16:50
Négy óra után nem sokkal Szegeden az Algyői úton, a Dalos utcánál négy autó koccant össze – olvasható a Szegeden láttam Facebook csoportban. A balesetet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is megerősítette, elmondásuk alapján koccanás történt, és nemsérült meg senki.
Forrás: Szeged 365

Szeged365 restart: a szakadó esőben a legnagyobb flash strandolni, avagy ma megnyitotta kapuit a Napfényfürdő Aquapolis Szeged

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 16:20
Nincs is nagyobb flash annál, mint a szakadó esőben strandolni Szegeden! De, a legjobb az egészben, hogy ha szeretnéd akkor meg is teheted, mivel ma megnyitotta kapuit a Napfényfürdő Aquapolis Szeged! Igaz, hogy az időjárás nem éppen kedvez a nyitásra, viszont eláruljuk, hogy például a csúszdapark fedett, tehát akár még csobbanhatsz is egyet!
Forrás: Szeged 365

Mutatjuk, mi minden változik hétfőtől: nyitnak a középiskolák, lassan búcsúzhatunk a home office-tól

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 15:50
Újra mehetnek uszodába és edzőterembe az iskolások, és megszűnik az otthoni munkavégzés ajánlása – írja az Index, de mindezek mellett beülnek az iskolapadba a középiskolások is és az egyetemek maguk dönthetnek arról, hogy milyen formában tartják meg a szóbeli vizsgákat, illetve a gyakorlatokat. Ismét módosították a védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeleteket, mutatjuk, hogyan!
Forrás: Szeged 365

A szegény ember Mortal Kombatja Szeged mellett: vascsővel, lapáttal, nyújtófával és még biciklivel is verekedett a 30 fős társaság a megyében

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 14:35
Nem mindennapi sztori és igazi Mortal Kombatba illő jelenet kerekedett az egyik megyei kakaskodásból elfajult balhé végére. Volt itt minden, mint karácsonykor: késrántás a vendéglő előtt, „meghalsz” beszólás, majd 25-30 fős társaság vascsővel, lapáttal, nyújtófával és biciklivel (?) felfegyverkezve. Nem is kérdés mi lett a vége: egy Mortal Kombatba illő verekedés…
Forrás: Szeged 365

Kásler: 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások, de védettségi igazolvány, vagy negatív PCR-teszt kell hozzá

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 13:20
Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek – olvasható Kásler Miklós hivatalos Facebook oldalán.
Forrás: Szeged 365

No vakcina, no party – üzente Maruzsa Zoltán a fiataloknak

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 13:05
Május 25. után megszervezhetők a ballagások – jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Az államtitkár elmondta, hogy az egynapos vagy többször egynapos osztálykirándulások is megengedettek, de az ottalvás nem lehetséges. A részletszabályok hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben.
Forrás: Szeged 365

Szeged365 Kikapcs: kézműves – és régiségvásár, moziműsor, sportuszoda a tökéletes szegedi hétvégéhez

 Szeged 365  |   2021. május 07., péntek - 12:35
El sem hisszük, de: a hétvégén lesznek szegedi programok (többes számban), ez pedig itt bizony egy programajánló, avagy, Szeged 365 nyelven szólva a Kikapcs rovatunk feltámadása. Pörög a Belvárosi Mozi, újraindul a Szent István téri kézműves piac és a Fokán sem fogunk unatkozni, sőt. Mutatjuk, mivel ütheted el az időt a Napfény Városában!
Forrás: Szeged 365
565 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!