Szeged.hu

Fogorvosi kezelésen esett át a Vadaspark egyik elefántja

 Szeged.hu  |   2023. január 21., szombat - 17:05
Fogászati kezelésen esett át Shah-Rukh, a Szegedi Vadaspark 14 éves elefántja. Az agyarai ugyanis rendellenes szögben, összefele nőttek, emiatt már olyannyira összeértek, hogy zavarta az evésben is, így kiemelte közülük az ormányát. Vissza már nem tudta tenni, emiatt feszült és ideges volt. Ezért döntöttek a szakemberek a beavatkozás mellett.
Forrás: Szeged.hu

„Igazságtalan és egyébként is egy szükséges rossz” – Radó Péter oktatáskutató a középiskolai felvételi rendszeréről

 Szeged.hu  |   2023. január 26., csütörtök - 21:05
Továbbra is nagy a harc a gimnáziumi helyekért, 2019-hez képest tovább nőtt a szegedi gimnáziumokba jelentkezők száma. Bár a kormányzati szándék inkább a szakképző intézményekbe terelné a diákokat, az oktatáskutató szerint a gimnáziumok főleg a nagyobb továbbtanulási esély miatt nem veszítettek a népszerűségükből. Sőt, Szegeden például négy év alatt legalább 5 százalékkal nőtt a jelentkezők száma, pedig a gyereklétszám folyamatosan csökken. Ennek alapvető oka az, hogy a diplomások jóval többet keresnek a többi munkavállalónál. Radó Péter oktatáskutatóval Márok Tamás, a Szeged Televízió munkatársa beszélgetett.
Forrás: Szeged.hu

Nyílt nap a Wesleyben: Ahol minden gyerek lehet király

 Szeged.hu  |   2023. február 07., kedd - 14:05
Az Iványi Gábor egyháza elleni akciók ellenére is megtelik a szegedi Wesley iskola, az integráló nevelési programjuk miatt hiánypótló az intézmény. A fenntartó MET nem a jogszabályokhoz, hanem a gyerekek igényeihez igazítja a segítő pedagógusok számát.
Forrás: Szeged.hu

Télen is népszerűek a szegedi nyugdíjasok körében a szabadtéri programok: városnéző séta után a vadasparkba látogattak

 Szeged.hu  |   2023. január 24., kedd - 15:05
A drasztikusan megnövekedett energiaárak miatt átmenetileg a szegedi idősek központját, a Senior Centert is be kellett zárni. A szegedi idősek még sem mondtak le a közös programokról, Maradjunk együtt! elnevezéssel indítottak akciót, közel harminc szabadtéri programot szerveztek február végig. A napokban a Szegedi Vadasparkban jártak.
Forrás: Szeged.hu

Újabb neveket jelentett be a Deja Vu Fesztivál

 Szeged.hu  |   2023. február 01., szerda - 13:05
Újabb világsztárokkal bővült a 2023-as Deja Vu Fesztivál már eddig is illusztris névsora. A szervezők eddig már olyan világsztárokat jelentettek már be, mint a Modern Talking szívtipró frontembere Thomas Anders, Blue, Safri Duo, Inna és DJ Sash. Ehhez a névsorhoz most újabb 4 nemzetközi sztár csatlakozik.
Forrás: Szeged.hu

Színházcsinálók, bábsimogatók és nyelvtanulók – Körút, 2023. február 02.

 Szeged.hu  |   2023. február 02., csütörtök - 16:05
Ma este találkozhatnak két „színházcsinálóval”. Egyikük nemrég Kölcsey érmet kapott a várostól. Másikuk ugyan szegedi, de már egy ideje Budapesten él, néhány hónapja mutatták be monodrámáját, ami Ady és Léda héjanászáról szól. És ide várunk egy magyar és egy finn anyanyelvű egyetemi oktatót, akiktől remélem megtudhatjuk, miért tanulják egymás nyelvét. Megmutatjuk, milyen egy bábsimogató foglalkozás és választ várunk arra, hogy tényleg lehet akár digitális drog-e az internet? És ma is lesz játék.
Forrás: Szeged.hu

Közérdekű adatigénylés harminckilenc intézményre

 Szeged.hu  |   2023. február 03., péntek - 21:05
Az Egységes Szülői Front szegedi aktivistái új akcióval lepték meg a szegedi tankerületet. Közülük több, mint negyvenen írták alá a közérdekű adatigénylést, amit a tankerület mindegyik intézményére kiterjesztve küldtek el.
Forrás: Szeged.hu
123 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!