Szeged.hu

Összedobják az ottlakók: megszépül a Kukorica utcai játszótér melletti panelház alja

 Szeged.hu  |   2024. március 02., szombat - 21:05
Adománygyűjtést szervez a Kukorica utcai játszótér mellett található négyemeletes panel aljának kifestésére egy környéken lakó apa. Móricz Gábor célja, hogy a gyerekek egy élhető, kulturált helyen játszhassanak. A falfelületet a Szegedi Graffiti Dekor alkotója, Molnár Zsolt fogja kidekorálni, azonban a munkálatokhoz összesen 80 ezer forintra lenne szükségük.
Forrás: Szeged.hu

Az igazi cukrász lételeme a kísérletezés, a kreativítás és az állandó tanulás

 Szeged.hu  |   2024. március 02., szombat - 19:06
Nagymamájától tanulta meg a sütemények készítésének alapjait Novák Ádám, a Reök Cukrászda mestercukrásza, aki már eddig is számos elismerésben részesült. Most pedig a Magyar Cukrász Ipartestület elismerését, a szakma egyik legrangosabb díját, az Aranyhabverő Díjat kapta meg. A mestercukrász otthon inkább a gyerekeivel, mint a sütéssel foglalkozik, de a munkahelyén szabadjára engedi kreatív fantáziáját.
Forrás: Szeged.hu

Meleg ételt osztottak szegedi rászorulóknak a Kálvin téren

 Szeged.hu  |   2024. március 01., péntek - 20:05
A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Szegedi Vízilabda Egylet játékosai egy-egy tál meleg ételt osztottak a Szegeden élő rászorulók számára. Összesen 120 adag gőzölgő húsleves talált gazdára a Kálvin téri református templom mögötti parkolóban.
Forrás: Szeged.hu

Róna-Tas András Pro Scientia életműdíjas

 Szeged.hu  |   2024. március 01., péntek - 11:06
A nyelvész, orientalista a magyar őstörténet, a tibetológia, a turkológia és a mongolisztika területének neves kutatója kapta a Magyar Tudományos Akadémia szegedi bizottságának idei Pro Scientia életműdíját.
Forrás: Szeged.hu

Elhalasztották a kuruzslással vádolt férfi perét: 33 ezer forintról 1 millió forintra módosította az ügyészség a vagyonelkobzást

 Szeged.hu  |   2024. február 29., csütörtök - 16:05
Újabb tanú kihallgatásával folytatódott annak a hetvenegy éves szegedi férfinek a pere a Szegedi Járásbíróságon, akit kuruzslással vádol az ügyészség. A tárgyalást végül egy tanú meghallgatása után elnapolták, mivel a vádhatóság módosítást nyújtott be az utolsó pillanatokban.
Forrás: Szeged.hu

Tavaszváró a Petőfi-telepi Művelődési házban

 Szeged.hu  |   2024. február 29., csütörtök - 15:05
Színvonalas előadásokat és produkciókat mutattak be fogyatékossággal élő gyerekeket nevelő hat intézmény diákjai. A Tavaszváró eseményen közel 150 gyermek vett részt a Petőfi-telepi Művelődési házban.
Forrás: Szeged.hu
289 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!