Szeged.hu

Tomka Béla: ezt a kötetet évtizedekig fogják használni – Szegeden mutatták be a Magyarország külkapcsolatai című új könyvet

 Szeged.hu  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 15:05
Milyenek voltak a magyar-szovjet és a magyar-amerikai kapcsolatok? Milyen viszony fűzte Magyarországot a Varsói Szerződéshez, a KGST-hez, és mi jellemezte hazánk viszonyát a többi egykori szocialista országhoz? Egy enciklopédikus igényű kézikönyv bemutatóján jártunk.
Forrás: Szeged.hu

Másfél hónapnyi segítség: elkezdte kiszállítani Szeged a szociális tűzifát – 75 millióból vásároltak, soha ennyi pénzt nem fordítottak még erre

 Szeged.hu  |   2022. szeptember 30., péntek - 13:05
Kilencedik éve oszt szociális tűzifát Szeged. Az önkormányzat idén az augusztus 20-i tűzijátékra szánt összeget is tűzifavásárlásra fordította, de ezen felül is jelentősen megemelte a támogatási keretet, így idén hatszáz család kapott idén száraz, összehasogatott tűzifát.
Forrás: Szeged.hu

Autómentes nappal zárult a mobilitási hét: a fenntartható közlekedést népszerűsítették a Dugonics téren

 Szeged.hu  |   2022. szeptember 22., csütörtök - 14:05
Az autómentes nap szervezői az idén is már korán reggel belehúztak: 7 órától a Dóm téren kakaós vagy pizzás csigával, gyümölcslével, túró rudival, snackkolbásszal köszönték meg kerekezőknek, hogy óvják a környezetet. Délelőtt 10 órától azután a Dugonics téren beindult a nagyüzem.
Forrás: Szeged.hu

Globális vitairatával akar új irányt adni a közgazdasági gondolkodásnak Matolcsy György – unortodox előadás a szegedi közgazdász vándorgyűlésen

 Szeged.hu  |   2022. szeptember 22., csütörtök - 19:05
A mai közgazdasági gondolkodással nem leszünk képesek megoldani gazdasági gondjainkat. Éppen ezért teljesen új megközelítésekre lesz szükség – jelentette ki a Szegeden rendezett közgazdász vándorgyűlés nyitóelőadásán Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
Forrás: Szeged.hu

Csányi Sándor OTP-vezér Szegeden: a kormány túlterheli a bankokat, bizonytalan a jogrend, és érthetetlenek Orbánék beavatkozásai

 Szeged.hu  |   2022. szeptember 22., csütörtök - 20:05
Egy nappal a német-magyar és négy nappal a magyar-olasz válogatott mérkőzés előtt inkább a fociról kellene beszélni – kezdte előadását viccesen Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója, egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, de aztán arról szólt, hogy aránytalanul túladóztatják a hazai bankokat, ami fékezi a hazai gazdaság egészét.
Forrás: Szeged.hu

Több munkát vállal Szegedért Binszki József

 Szeged.hu  |   2022. szeptember 23., péntek - 10:05
Rengeteg munka szakadt a városvezetés nyakába ebben a nehéz időszakban, amelyből várospolitikai alpolgármesterként veheti ki a részét Binszki József, ha október 7-én megválasztja őt a tisztségre a közgyűlés. Binszki társadalmi megbízatású alpolgármesterként dolgozik majd, így lényegesen kevesebb lesz a tiszteletdíja, mintha főállásban végezné ezt a munkát.
Forrás: Szeged.hu
80 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!