hir24

Friss hírek – Tiszta tartalom

Közép-Európa legmodernebb biobankját alakítják ki Szegeden

 hir24  |   2021. május 06., csütörtök - 13:49
Közép-Európa legmodernebb biobankját alakítják ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a létesítményt alkalmassá teszik a vírusos betegségekben szenvedő páciensek mintáinak tárolására is – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Forrás: hir24

Öt olimpiai arany is csak 3. helyet ért Janicséknak

 hir24  |   2021. május 06., csütörtök - 11:33
A Bodonyi Dóra, Kőhalmi Emese páros nyerte a női kajak kettesek 500 méteres döntőjét csütörtökön délelőtt a szegedi Maty-éren, a kajak-kenusok válogató- és tájékoztató versenyének második napján, írta az MTI.
Forrás: hir24

Hiába hosszabbított volna a Szegeddel, nem kellett már a svéd klasszis

 hir24  |   2021. május 06., csütörtök - 08:34
Bár a Szeged férfi kézilabdacsapatának edzője, Juan Carlos Pastor azt írta, minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson, Jonas Källman kissé csalódottan nyilatkozott arról, hogy hét év után távoznia kellett a magyar csapattól.
Forrás: hir24

A Magyarságkutató Intézetből is elbocsátották a rasszista és szexista kijelentései miatt bepanaszolt oktatót

 hir24  |   2021. május 05., szerda - 19:34
Lezárult a Gulyás László szexista és rasszista kijelentései miatt indult vizsgálat, a Szegedi Tudományegyetem ugyanakkor nem hajlandó elárulni sem azt, hogy a vizsgálat mire jutott, sem azt, hogy mi lett a következménye – írta meg a Telex szerdán. A parlament Kulturális bizottságának ülésén viszont elhangzott, hogy az SZTE kezdeményezte a tanár munkaviszonyának megszüntetését. A Népszava cikke szerint Gulyást a Magyarságkutató Intézetből is elbocsátották.
Forrás: hir24

Bajban van a Thealter Fesztivált szervező MASZK Egyesület

 hir24  |   2021. május 05., szerda - 12:34
A szőnyeg szélére került a szegedi Régi Zsinagógát befogadószínházként működtető és a TTHEALTER fesztivált is szervező MASZK Egyesület. A THEALTER Facebook-oldalán is közzétett posztban azt írják, az egyesület idén nem kapott támogatást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szakminisztériumától.
Forrás: hir24

Janics Natasa óriási visszatérésre készül

 hir24  |   2021. május 04., kedd - 18:34
Szerdán és csütörtökön olimpiai kvalifikációs versenyt rendez a Magyar Kajak-kenu Szövetség Szegeden, a legnagyobb meglepetést az jelenti, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa is rajthoz áll.
Forrás: hir24

Hvg: távoznia kell a Szegedi Tudományegyetemről a rasszista és szexista kijelentései miatt bepanaszolt oktatónak

 hir24  |   2021. május 04., kedd - 14:33
Döntött a rektor, megválik a botrányos kijelentései miatt elhíresült Gulyás László professzortól a Szegedi Tudományegyetem – tudta meg a hvg.hu. Ahogy korábban megírtuk, négy hallgató bepanaszolta Gulyás László történészt, miután a főiskolai professzor egyik délutáni előadásán rasszista, homofób, szexista megjegyzéseket tett. A hvg.hu információi szerint a felmentése már szerdától hatályos, a szorgalmi időszak kezdetéig tartó kurzusait más oktatók veszik át. Gulyás eltávolításának hírét egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.
Forrás: hir24

Elítélték a Czeglédy Csabát hamisan vádoló férfit

 hir24  |   2021. május 03., hétfő - 15:34
Hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki férfit, aki 2018-ban azt állította a tanúvallomásában, hogy az akkor még letartóztatásban lévő politikus kijátszotta a büntetés-végrehajtási szabályokat, és számos olyan kedvezményt kapott a fegyőröktől, amiben a többi rab nem részesült. A Czeglédy által közzétett bírósági ítélet szerint a férfit kötelezték a 18 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.
Forrás: hir24

Karikó Katalin: Azt kérdeztem a lányomtól délután: „Mit mondott Apád?” A férjem pedig azt kérdezte a lányunktól reggel: „Mit mondott Anyád?”

 hir24  |   2021. május 02., vasárnap - 13:19
Magánéletébe engedett betekintést a Doktoranduszok Országos Szövetségének online rendezvényén a Pfizer/BioNTech-vakcina szabadalmát kidolgozó Karikó Katalin, aki a nők helyzetéről és érvényesüléséről beszélt.  A karrierjét a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban kezdő, majd Amerikában folytató világhírű magyar tudós azt mondta, a bölcsőde jelentette a legnagyobb segítséget a család és a munka összeegyeztetésében, amikor 1978-ban megkezdte kutatói pályáját.
Forrás: hir24

Tarisznyában nevelkedik Prücsök, a kenguru

 hir24  |   2021. április 30., péntek - 11:34
Gondozó nevel föl egy elárvult kölyök Bennett-kengurut (Macropus rufogriseus) a Szegedi Vadasparkban, a jövevény jó egészségnek örvend, nyáron csatlakozhat társaihoz – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.
Forrás: hir24

Felfüggesztettet kapott a szívműtét után meghalt csecsemő anyukája

 hir24  |   2021. április 29., csütörtök - 09:03
Felfüggesztett fogházra ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a Bács-Kiskun megyében élő fiatal nőt, akinek meghalt a kisbabája nem sokkal a szívműtétje után. A Szegedi Ítélőtábla ugyanis nem tartotta alaposnak a védelem fellebbezését, és helybenhagyta a nő 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év fogház fokozatú büntetését.
Forrás: hir24
39 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!