Rádió88

Szegedi Hírek – Rádió 88 Szeged

Idén is köszöntötték az újszülötteket Petőfi-telepen

 Rádió88  |   2022. május 22., vasárnap - 14:10
Idén is köszöntötték az újszülötteket Petőfi-telepen. Farkasné Frecot Tünde intézményvezető a Rádió 88-nak elmondta, a tavalyi évben a rendkívüli körülmények miatt a rendezvény szeptemberre csúszott, így az idén az utóbbi fél évben született babák kaptak meghívást. A Petőfi-telepen, új Petőfi-telepen, Baktóban és Fodorkert lakókörzetben született babákat, családjaikkal a Petőfi-telepi Művelődési Házba várták a programokkal. Emellett az idén 18. életévüket betöltött fiatalokat is meghívták.
Forrás: Rádió88

Zajlik a tereprendezés a szegedi Laposon

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 17:09
Június 18-án újranyit a szegedi Lapos Beach. Kolonics Erika, a strandot működtető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője a Rádió 88-nak elmondta, a megnyitón sportversenyeket szerveznek, a legkisebbeknek ugrálóvárral készülnek. Az előkészületeket önkormányzati támogatásból finanszírozzák.
Forrás: Rádió88

Lőkös Sándor emlékére nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

 Rádió88  |   2022. május 22., vasárnap - 14:10
Lőkös Sándor emlékére nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen. Bernátsky Ferenc történész-muzeológus a Rádió 88-nak elmondta, a vásárhelyi születésű fotográfus 110 éve született, ennek apropójából egy tárlatot rendeznek a képeiből a Tornyai János Múzeumban. A kiállítás pénteken nyílik este 5 órakor, és szeptemberig tekinthető meg.
Forrás: Rádió88

A 20 legjobb vidéki étterem közé került a szegedi Alkimista

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 17:09
A szegedi Alkimista Kulináris Műhely ismét a Top 100 magyar étterem és a 20 legjobb vidéki étterem között szerepel. A Dining Guide idei legjobb 100-as listáját a Vidéki élet nevű portál szemlézte, melyben ezúttal 45 vidéki étterem foglalt helyet, tehát csaknem a fele Budapesten kívüli.
Forrás: Rádió88

Veszélyes hulladékot halmozott fel, most vádat emelt az ügyészség

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Vádat emeltek Szegeden, az ellen a férfi ellen, aki három éven keresztül engedély nélkül gyűjtött és tárolt hulladékot egy megyebeli kistelepülésen lévő lakóingatlanán. Tavaly ősszel a megyei kormányhivatal illetékes munkatársai tucatnyi, rendszám nélküli, hiányos állapotban lévő gépkocsit valamint tíz köbméternyi fahulladékot találtak a telkén. Későbbi ellenőrzéskor már a roncsautók nem voltak ott, de még ekkor is mintegy húsztonnányi, mintegy hetvenöt köbméter veszélyes hulladékot találtak. A férfi idén februárig a telkét megtisztította. Az ügyében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.
Forrás: Rádió88

Nem lehet megállni a Szentháromság utcán és a Bécsi körúton

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 17:10
Nem lehet megállni a Szentháromság utcán és a Bécsi körúton. A Szentháromság utca Tisza felőli oldalán és a Bécsi körút mindkét oldalán, a parkolósávban útburkolati jeleket fest fel a kivitelező szerda, reggel 7 és 12 óra között. Ezeken a szakaszokon megállási tilalom lesz érvényben. A kivitelező már kihelyezte a tiltótáblákat. A tilosban várakozó autókat elszállítják.
Forrás: Rádió88

Világhírű amerikai karmesterrel adnak hangversenyt a Dómban

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Programokkal várja a lelki feltöltődésre vágyó zeneszeretőket a szabadban és a templomokban a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál június 4. és 10. között. Szegeden világhírű amerikai karmesterrel adnak hangversenyt. A szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közölte, június 4-én Szegeden a Capella Savaria és a Purcell Kórus Nicholas McGegan világhírű amerikai karmester vezényletével, énekes szólisták közreműködésével ad hangversenyt a Dómban.
Forrás: Rádió88

Holnap indul a 6. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 17:10
Holnap indul a 6. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál a szegedi Belvárosi Moziban. Szabó Éva Andrea, a fesztivál művészeti vezetője a Rádió 88-nak elmondta, a programok között néhány perces filmek és több órás alkotások is lesznek. A Filmfesztivál kínálatában több ingyenes rendezvény is található.
Forrás: Rádió88

Továbbra sem javult a véradásokon résztvevők aránya a megyében

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Továbbra sem javult a véradásokon résztvevők aránya a megyében – közölte a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Mint írták, most több intézeti véradásra is kevesebben tudtak eljönni vért adni a reméltnél, ez is hozzájárult csökkenő eredményükhöz. Jó hír ugyanakkor, hogy megyeszerte több véradáson is köszönthettek első véradókat, ami a mindennapi életmentők utánpótlásában mindig fontos.
Forrás: Rádió88

Esküt tettek Csanádpalota új vezetői

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Vasárnap délután a városházán letette az esküt az új csanádpalotai polgármester, illetve a megválasztott képviselő-testület tagjai – írta a Delmagyar.hu. A választás eredményét Gila Mihályné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette, megjegyezve, hogy az eredmény ellen senki nem nyújtott be kifogást. Ezt követően Perneki László polgármester, illetve a képviselők – Tóth László, Kovács Gábor, Takács János, Túri Tamás Márk, Bodzás István, illetve Nyerges Mihály – letették az esküt.
Forrás: Rádió88

Autójával fának ütközött, és meghalt egy sofőr Szentes közelében

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Halálos baleset történt a 45-ös főúton mára virradóra – közölte a rendőrség. A baleset egyelőre pontosabban meg nem határozható időpontban történt a főút 21-es kilométerszelvényében, Kunszentmárton irányából Szentes felé. A rendelkezésre álló adatok szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó az ott jobbra ívelő kanyarban kisodródott, majd egy út menti fának ütközött. A balesetben az autó vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Forrás: Rádió88

Zongorakísérettel vetítenek némafilmet a Belvárosi Moziban

 Rádió88  |   2022. május 22., vasárnap - 14:10
Zongorakísérettel vetítenek némafilmet a Belvárosi Moziban. Vágvölgyi B. Andrásnak 2022-ben jelent meg Greed – A mohóság fojtogató súlya című regénye, melyet Stroheim Gyilkos arany című filmje ihletett. Május 26-án este negyed 9-től levetítik a némafilm rövidített, egyórás változatát Darvas Kristóf zeneszerző élő zongorakíséretével. Ezt követően a regény szerzőjével lesz beszélgetés.
Forrás: Rádió88

Elmarad a május 25-i Leonce és Léna

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Elmarad a május 25-i Leonce és Léna című előadás. A Szegedi Nemzeti Színház közölte, a szerda este 7 órára meghirdetett kisszínházi bérletszünetes előadásuk betegség miatt marad el. A személyesen megváltott jegyek június 8-ig visszaválthatók a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában. Az interneten vásárolt belépők árát a vásárláskor megadott bankszámlaszámra automatikusan visszautalják.
Forrás: Rádió88

Továbbra is terjed a madárinfluenza a megyében

 Rádió88  |   2022. május 22., vasárnap - 14:10
Továbbra is terjed a madárinfluenza a megyében–írja a Delmagyar.hu. Jaksa Tibor Pusztaszer jegyzője a lapnak elmondta, a település is érintett a madárinfluenzában, az északi és északnyugati közigazgatási területét megfigyelési körzetté nyilvánították. A helyi gazdák baromfijai is szenvednek, veszélyben vannak a fertőzéstől. Szentesen és Csengelén komplett libaállományt kellett elpusztítani.
Forrás: Rádió88

Már csomagolják Amerikában a cowboy-kiállítás anyagát

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 10:10
Javában zajlanak a szegedi cowboy-kiállítás előkészítő munkálatai. A Móra Ferenc Múzeum tárlatának törzsanyaga Oklahomából, az Egyesült Államok legnagyobb cowboy múzeumából érkezik majd. Az amerikai szakemberek már megkezdték a tárgyak csomagolását, hogy minden készen álljon a hamarosan kezdődő szállításra. A tárlatot a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg a Móra Ferenc Múzeumban.
Forrás: Rádió88

Szegedi ápolótanuló képviseli hazánkat egy szakmai világversenyen

 Rádió88  |   2022. május 22., vasárnap - 14:10
Szegedi ápolótanuló képviseli hazánkat egy szakmai világversenyen. A Delmagyar.hu. azt írja, a WorldSkills Shanghai világversenyen szakmánként minden tagországból egy versenyző indulhat, aki a hazai válogatóversenyeken a legjobbnak bizonyult. Magyarországot Pál Blanka, a Kossuth Zsuzsa-iskola ápolótanulója képviselheti.
Forrás: Rádió88

Nyárra elkészülhet a kisteleki református templom épülete

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 12:10
Nyárra elkészülhet a kisteleki református templom épülete – írta a Delmagyar.hu. Sipos Ete Zoltán, a Szeged-Újszegedi Református Egyházközség lelkipásztora a portálnak elmondta, jó ütemben, a tervek szerint halad az építkezés, a helybeliek is láthatják, hogy már a tetőrészen dolgoznak a szakemberek. Pedig volt olyan időszak, amikor a szükséges alapanyagokat nem tudták maradéktalanul és időben beszerezni. A templom alapkövét február 27-én rakták le, de a munkálatok már januárban elkezdődtek a termelői piac túloldalán lévő telken.
Forrás: Rádió88

Jövő héten kezdődik el a tereprendezés a Lapos szabadstrandon

 Rádió88  |   2022. május 22., vasárnap - 14:10
Jövő héten kezdődik el a tereprendezés a Lapos szabadstrandon. Kolonics Erika, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont vezetője a Delmagyar.hu-nak elmondta, a meglévő strandröplabda-pálya mellett 2 új sportpályát alakítanak ki, egy strandkézilabda-pályát és még egy röplabdapályát. A gyerekeknek homokozót terveznek. A szabadstrand egy családi nappal indít majd június 18-án. Ahogy tavaly, úgy idén is vízimentők felügyelik a fürdőzést.
Forrás: Rádió88

Moldáv embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

 Rádió88  |   2022. május 23., hétfő - 12:10
Moldáv embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden. A férfi és társa még január végén gépkocsival Ruzsa térségébe hajtottak. Itt már várt rájuk 9 határsértő, akiket a két férfi felvett az autóba, majd velük Nyugat-Európa felé indultak. Röviddel ezt követően a rendőrség a járművet meg akarta állítani, a sofőr azonban menekülésbe kezdett. A kocsit egy mellékútra kormányozta, itt azonban a sárban elakadt. A csempész és társa ekkor az autóból kiugrottak, és egy drótkerítésen átmászva menekültek tovább. A sofőrt a rendőrök elkapták, míg társát nem sikerült elfogni. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság dönt majd.
Forrás: Rádió88
779 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!