Rádió88

Szegedi Hírek – Rádió 88 Szeged

Ismét segítenek a Karitáció Alapítvány Angyalai

 Rádió88  |   2021. november 26., péntek - 17:06
Ismét segítenek a Karitáció Alapítvány Angyalai. Dél-Magyarország első Bohócdoktor Alapítványa és az NN Biztosító Zrt. akciójában azt kérik, ha valaki ismer olyan kisgyermeket, akinek az Angyalka nem tud hozni a fa alá ajándékot, írjanak az alapítványnak. A kívánságokat november 30-ig várják e-mailben, vagy az alapítvány irodájába.
Forrás: Rádió88

Hontalan állatoknak gyűjt adományokat a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

 Rádió88  |   2021. november 28., vasárnap - 13:06
Hontalan állatoknak gyűjt adományokat a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium. A Delmagyar.hu azt írja, a diákotthonban kiemelt figyelmet szentelnek a hontalan állatok sorsának, állatvédő csoportot is működtetnek. Balogh Ernő, a civil szervezet elnöke elmondta, a kollégium kereste fel őket az adventi adománygyűjtés gondolatával, ők pedig minden segítségért hálásak. December 10-ig a kollégiumban bárki leadhatja az állatoknak szánt tárgyi adományát, feleslegessé vált törölközőket, játékokat, tisztítószereket.
Forrás: Rádió88

Elnököt és elnökségi tagokat is választott a HEROE

 Rádió88  |   2021. november 30., kedd - 14:06
Tisztújítást tartott a Helyi Rádiók Országos Egyesülete. A rádiós szakmai szervezet elnökségi tagjának Nacsa Norbertet, rádiónk ügyvezetőjét is megválasztották, mellette Fodor István, a Media Moment Kft. üzletfejlesztési igazgatója, Gajdics Ottó, a Karc FM ügyvezetője, Jámbor Csaba, a Gong FM ügyvezetője, Szakács Tibor, a Best FM Nyíregyháza ügyvezetője, valamint Tóth-Szántai József, a Rádió M főszerkesztője tölti be ezt a tisztséget. Az elnök továbbra is Ürge Dezső, a Sláger FM ügyvezetője.
Forrás: Rádió88

A családok, a fiatalok és az idősek támogatásáról beszélt a FIDESZ-KDNP szegedi képviselője

 Rádió88  |   2021. december 03., péntek - 13:06
A családok, a fiatalok és az idősek támogatásáról beszélt a FIDESZ-KDNP szegedi képviselője. Mihálffy Béla önkormányzati képviselő a Rádió88-nak elmondta, a pártszövetség minden generációt támogat, az idősek 80 000 Ft-os nyugdíjprémiumot kaptak, februárban pedig érkezik majd a 13. havi nyugdíj. Emellett 2 millió, gyereket nevelő családot a személyi jövedelemadó visszatérítésével, a 25 év alattiakat pedig annak elengedésével segítik.
Forrás: Rádió88

Kikapcsolási moratóriumot hirdetett az MVM Energiakereskedelmi Zrt. Szegeden is

 Rádió88  |   2021. november 26., péntek - 17:06
Kikapcsolási moratóriumot hirdetett az MVM Energiakereskedelmi Zrt. Szegeden is. A társaság közölte, november 28. és 2022. január 8. között egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki az áramot és a földgázt. Az önkéntes kikapcsolási moratórium nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van.
Forrás: Rádió88

Testi-lelki egészségben telhetnek az ünnepek a vásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda segítségével

 Rádió88  |   2021. november 29., hétfő - 12:06
Testi-lelki egészségben telhetnek az ünnepek a vásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda segítségével. Bálint-Fodor Boglárka mentális egészségfejlesztő pszichológus a Rádió88-nak elmondta, ma és holnap fitt karácsonyi menüt lehet összeállítani online és jelenléti foglalkozásaikon. A pszichológus hozzátette: érdemes követni őket, mert minden hétre készülnek ünnepi tippekkel.
Forrás: Rádió88

ingyenes buszjárat indul a Heti Piacra

 Rádió88  |   2021. november 30., kedd - 14:06
Négy alkalommal indul szombatonként ingyenes busz a Heti Piacra, amely az adventi időszakban hosszabb nyitvatartással várja a vásárlókat a Röszkei úton. A Délmagyar.hu azt írja: a járat december 4-től a Csillag térről, a Mars térről és a Cserepes sorról is indul a piacra. Minden szombaton visszafelé is lesz járat, amely a piac bejáratától indul, a megállók pedig ugyanazok lesznek.
Forrás: Rádió88

Ingyenes buszjáratok indulnak a Heti Piacra

 Rádió88  |   2021. december 01., szerda - 12:06
Ingyenes buszjáratok indulnak a Heti Piacra. Szilágyi István, a szervező Tisza Expo műszaki vezetője a Rádió 88-nak elmondta, most szombattól a Csillag térről, a Mars térről és a Cserepes sorról is indulnak járatok a piacra, és vissza is. Kiemelte, ebben az időszakban hosszabb nyitvatartással és meglepetésekkel várják a vásárlókat a Röszkei úton.
Forrás: Rádió88

A Szegedi Vadaspark is megkapta a Prima-díjat

 Rádió88  |   2021. december 02., csütörtök - 16:06
A Szegedi Vadaspark is megkapta a Prima-díjat. Sipos Tamás, az elismerést adományozó Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezetének elnöke a Rádió 88-nak elmondta, céljuk, hogy a díjon keresztül megfelelő visszacsatolást tudjanak adni a jelölteknek. A vadaspark az elismeréssel járó összeget fejlesztésre és az állatai ellátására fordítja.
Forrás: Rádió88

Ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe az SZTE-ÁJK oktatási épület építési munkái miatt

 Rádió88  |   2021. december 03., péntek - 13:06
Ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe az SZTE-ÁJK oktatási épület építési munkái miatt. Kedden és szerdán reggel 7 órától este 6 óráig a Feketesas utca úttestét az épület teljes hosszán lezárják, így a Kölcsey utcára a behajtás nem lesz lehetséges. A Kölcsey utcába az esetleges árurakodást ezen időszak alatt a gyalogos járdán lehet majd megoldani. 
Forrás: Rádió88

Sófi József kapta az idei Szent-Györgyi Albert-díjat

 Rádió88  |   2021. november 26., péntek - 17:06
Átadták az idei Szent-Györgyi Albert-díjat. Mérai József, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club elnöke a Rádió 88-nak elmondta, a szegedi tudósnak 1937. november 11-én, a Hungária Szállóban rendeztek egy díszvacsorát a Nobel-díj elnyerésének hírére. Ennek a 84. évfordulóján egy díszülést tartottak, amelyen a klub kitüntetését Sófi József biológus, a Sófi Alapítvány alapítója vehette át.
Forrás: Rádió88

Pilinszky Jánosra emlékeztek Szegeden

 Rádió88  |   2021. november 28., vasárnap - 13:06
Pilinszky Jánosra emlékeztek Szegeden –írja a Delmagyar.hu. A Kossuth- és József Attila-díjas költőre emlékeztek születésének 100. évfordulóján a szegedi Dóm Látogatóközpontban a Szó-Lélek-Szem című esttel, verseivel és a szellemiségét megidéző fotókiállítással. Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes beszéde után verseket és idézeteket adtat elő, köztük egyik legismertebb, leghíresebb versét, a több évig íródott Apokrifot is.
Forrás: Rádió88

A szegediek örülnek a tram-train indulásának

 Rádió88  |   2021. november 29., hétfő - 12:06
A szegediek örülnek a tram-train indulásának. Botka László polgármester ma a Széchenyi téri megállóban fogadta Molnár Áron algyői és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestereket. A szegedi városvezető a helyszínen elmondta, örömmel veszik birtokba a vasútvillamost, és reméli, hogy Szeged többi infrastrukturális fejlesztését is támogatja majd a kormány.
Forrás: Rádió88

Összesen 34-en tettek sikeres mestervizsgát a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzésein

 Rádió88  |   2021. november 30., kedd - 14:06
Összesen 34-en tettek sikeres mestervizsgát a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzésein. Martonosi János kommunikációs vezető a Rádió 88-nak elmondta, augusztusban minden szakma esetében elkezdődött a szakmai rész oktatása, és párhuzamosan zajlott az elméleti és szakmai ismeretek átadása. A szakmai tananyagegység oktatására a mesterprogramban előírt feltételeknek megfelelő külső partnereket kértek fel, és a mestervizsgákat is náluk tartották.
Forrás: Rádió88

Észak-kínai leopárd érkezett a Szegedi Vadasparkba

 Rádió88  |   2021. december 01., szerda - 12:06
Észak-kínai leopárd érkezett a Szegedi Vadasparkba. Veprik Róbert igazgató közölte, a másfél éves nőstény egy észak-francia állatkertből érkezett. A félénk állat egyre többször merészkedik ki kifutójába, így a vendégek is megfigyelhetik. A tervek szerint a fiatal nőstényhez csatlakozni fog egy hím is, hogy szaporítani tudják a ritka alfajt. 
Forrás: Rádió88

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás

 Rádió88  |   2021. december 02., csütörtök - 16:06
Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás –közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője. Szanka Ferenc elmondta, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést. Az ügyészség hat gyanúsított letartóztatását indítványozta.
Forrás: Rádió88
647 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!