Rádió88

Szegedi Hírek – Rádió 88 Szeged

20 ezer kilométeres afrikai rallyra indul egy szegedi csapat

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 11:11
Szegedi csapat is elindul a Budapest Bamako Rallyra október 21-én. Muráti Kamilló, versenyző a Rádió 88-nak elmondta, az indulás napján reggel 8 óra előtt lehet majd velük találkozni Szeged belvárosában, a pontos helyszínt a csapat később közli majd Facebook oldalán. A KAM Home Goes 2 Bamako közössége egyébként rendszeresen segít jótékonysági események szervezésében, és adományokat is gyűjt.
Forrás: Rádió88

Az egészségügyben volt a legnagyobb arányú béremelkedés

 Rádió88  |   2022. szeptember 30., péntek - 13:10
Az egészségügyben volt a legnagyobb arányú béremelkedés- jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára Szegeden. A Szegeder.hu azt írja, Latorcai Csaba a szegedi fogorvosnapokon kifejtette, a kormány a Szegedi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztésére 7,5 milliárd forintot tudott biztosítani. Példaként említette az SZTE egészségtudományi képzési tömbjének építését, amely tavaszra befejeződhet, és jövő szeptemberben az oktatás is megkezdődhet. Új épülete lesz az SZTE fogorvostudományi karnak is.
Forrás: Rádió88

Zenélő villamos különjáratra lehet felszállni szombaton Szegeden

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 11:11
Zenélő villamos különjáratra lehet felszállni szombaton Szegeden. 114 éves a szegedi villamosközlekedés, az SZKT ez alkalomból üzembe helyezi a 12-es villamost, amely a Pulz utca megállóból 9:35 perckor, a Szeged pályaudvar végállomásról pedig 10:40-kor indul. A villamoson Pető Bence és Schwarczenberger Simon, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói gitároznak majd. A különjáratra ingyenesen lehet felszállni.
Forrás: Rádió88

Korszerűsítik és átalakítják a szegedi Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetet

 Rádió88  |   2022. szeptember 30., péntek - 13:10
Ahogyan arról már beszámoltunk, korszerűsítik a szegedi Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetet, amely 2023 őszétől az SZTE Fogorvostudományi karának is otthonul szolgál majd. Csóti Ferenc, az egyetem műszaki igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, teljesen átalakul és bővül is az épület: mindkét létesítmény új magastetőt kap, de bővítik az udvart, ahol új parkolóhelyeket is kialakítanak. A mintegy 3,6 milliárd forintos állami támogatásból megvalósuló beruházás – a tervek szerint – jövő őszre készülhet el.
Forrás: Rádió88

Lábbilincset kapott Szabó Bálint, engedély nélkül nem hagyhatja el Magyarországot

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 11:11
Lábbilincset kapott Szabó Bálint, engedély nélkül nem hagyhatja el Magyarországot. A Delmagyar.hu azt írja, nyomkövetővel ellenőrzik mostantól Szabó Bálint mozgását miután a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Mint írják, a szegedi független önkormányzati képviselő szeptember 21-én Budapesten, az autójával akadályozta egy rendőrségi konvoj haladását, és a konvojban utazók testi épségét is veszélyeztette.
Forrás: Rádió88

Bronzkori magyar lábvértet csodálhatnak az amerikaiak

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 13:10
A Móra Ferenc Múzeum gyűjteményének kiemelkedő darabját, a bronzkori arany lábvértet mutatják be egy New york-i kiállításon. Hegedűs Anita, sajtóreferens a Rádió 88-nak elmondta, az értékes leletnek később Chicagoban is csodájára járhatnak majd az érdeklődök. A különleges műtárgyat repülővel szállították New Yorkba és egészen 2024 januárjáig marad az Egyesült Államokban.
Forrás: Rádió88

Három épülettel bővítették a sándorfalvi piacot

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 14:09
Három épülettel bővítették a tavaly átadott sándorfalvi piacot, mintegy 100 millió forintból. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester a rádió 88-nak elmondta, a beruházás második ütemében járdát tudtak építeni, valamint telepítettek egy szökőkutat is. Új térkövet is kapott a terület. A bővítésre egyébként azért volt szükség, mert a piac területét közösségi térként is használják a városban.
Forrás: Rádió88

Kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 14:09
Kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Az egyetemi életet bemutató sajtófotó-kiállítással, koncertekkel és fényfestéssel kezdődik hétfőn a fesztivál, melyen hét héten át ötven helyszínen több száz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket. A programok már hétvégén elkezdődnek, szombaton a Fool Moon acapella együttes rendez minifesztivált az IH Rendezvényközpontban.
Forrás: Rádió88

Holnap indul a háromnapos Tápai búcsú

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 14:09
Holnap délután 3 órakor startol a Tápai búcsú. Szécsényi Rózsa, önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak elmondta, a programok sora süti sütő versennyel kezdődik, majd a Magyar Népmeséé lesz a főszerep. Szombaton néptáncosok járják majd a városrész utcáit, akikhez az esti táncházban csatlakozni is lehet. A háromnapos rendezvénysorozatot ünnepi szentmisével zárják.
Forrás: Rádió88

Polgármesteri Ezüstlánc-díjjal tüntette ki Botka Lászlót a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 15:09
Polgármesteri Ezüstlánc-díjjal tüntette ki Botka Lászlót a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A Szeged.hu azt írja, idén is megrendezték a Magyar Önkormányzatok Napját. Szeged polgármestere a Magyar Önkormányzatok Szövetsége legnagyobb elismerését vehette át. A Polgármesteri Ezüstlánc-díj azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték.
Forrás: Rádió88

Nem lesz meleg vizes medence a szegedi Tiszavirág Sportuszodában

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 15:09
Nem lesz meleg vizes medence a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője a Delmagyar.hu-nak elmondta, hétfőtől nem lesz meleg vizes medence, mert annak szabadtéri része miatt azt nem gazdaságos fűteni. Egyéb takarékossági intézkedésekről egyelőre nem született döntés. Iskolai úszás viszont több iskolában már nincs.
Forrás: Rádió88

Fejlesztette nyomdaüzemét Algyőn az Innovariant Kft

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 10:10
Fejlesztette nyomdaüzemét Algyőn az Innovariant Kft. A vállalkozás a folyamatosan növekvő kereslet miatt döntött a technológiafejlesztés és kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett, amely költségeiből 313 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás. A cég korszerű hajtogató- és ofszet nyomógépet, vágógépet és irkatűző gépsort állított üzembe, valamint napelemeket is beszereztek.
Forrás: Rádió88

Bővíti kapacitását az algyői Délút Kft

 Rádió88  |   2022. szeptember 30., péntek - 10:09
Bővíti kapacitását az algyői Délút Kft. A tervek szerint a jövő őszre befejeződő fejlesztés során a cég algyői telephelyén két szervizépületet alakítanak ki. Az egyikben a vállalkozás gépparkjának szervizelését végzik majd, a másikban a saját járművek mellett külső megrendelőknek végeznek teljes körű gumijavítást. Az épületek fűtését és hűtését korszerű hőszivattyús rendszer biztosítja majd. A beruházás uniós támogatással, mintegy 550 millió forintból valósul meg.
Forrás: Rádió88

Kezdődhet a Szeged-Szabadka tramtrain tervezése

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 10:10
Kezdődhet a Szeged-Szabadka tramtrain tervezése. A Delmagyar.hu azt írja, elkezdhetik az engedélyezési tervek készítését a Szeged-Szabadka tramtrain rendszer kiépítésére, miután a második közbeszerzési eljárás eredményes lett. A tervnek tartalmaznia kell a vasúti pálya és tartozékaira, a biztosítóberendezésre, a városi vasút és tartozékaira és kiegészítő létesítményeire vonatkozó dokumentációt. Minderre csaknem 883 millió forintot költhet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Forrás: Rádió88

Eltűnés miatt keresik a rendőrök a kisteleki Makai Antalt

 Rádió88  |   2022. szeptember 30., péntek - 10:09
Eltűnés miatt keresik a rendőrök a kisteleki Makai Antalt. A férfi tegnap hajnalban kisteleki munkahelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Fotóját a Police.hu oldalon lehet megtekinteni. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél.
Forrás: Rádió88

Eddig 28 tanár vett részt a gördülő sztrájkban a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 10:10
Eddig 28 tanár vett részt a gördülő sztrájkban a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban. A Szeged.hu azt írja, a pedagógusok egyharmada nem tartotta meg az első két óráját a Deák Ferenc Gimnáziumban kedden. Szegeden márciusban még egy molinóra is kiírták a deákos tanárok, hogy tiltakoznak a közoktatás és a pedagógusok helyzet miatt. Két hete pedig az iskola előtt flashmobon hirdették, hogy „a sztrájk alapjog.” Ezen diákok és szülők is részt vettek.
Forrás: Rádió88

Három kutatónő, köztük két szegedi kapta meg idén a L’Oréal–UNESCO díját

 Rádió88  |   2022. szeptember 30., péntek - 10:10
Három kutatónő, köztük két szegedi kapta meg idén a L’Oréal–UNESCO díját. A Szegeder.hu azt írja, huszadik alkalommal adták át idén a kivételes tehetségű magyar kutatónőknek járó, hatmillió forint összdíjazású elismerést a Magyar Tudományos Akadémián. Idén Szegedről Spohn Réka biológus, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársa, és Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense vehették át a L’Oréal–UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjat, melyet tavaly Karikó Katalin kapott meg Párizsban.
Forrás: Rádió88

Caramel koncert lesz vasárnap a Dómban

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 10:10
Caramel koncert lesz vasárnap a Dómban. Az énekes a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével ad koncertet október 2-án este fél nyolctól a Dómban, a 13. Szent Gellért Fesztivál keretében. A rendezvény a Korábban Érkeztem Alapítvány 8. jótékonysági koncertje, a teljes bevételt a Koramentorház program működésére fordítják.
Forrás: Rádió88

20 milliárd forintos többletkiadás sújthatja Szegedet

 Rádió88  |   2022. szeptember 30., péntek - 10:10
20 milliárd forintos többletkiadás sújthatja Szegedet, ez a város költségvetésének negyede –írja a Szeged.hu. Gulyás Gergely a Megyei Jogú Városok Szövetségének hétfői közgyűlésén közölte, minden nagyobb önkormányzat vezetőivel leülnek tárgyalni a plusz költségek kigazdálkodásáról. Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere a lapnak elmondta, a közgyűlésen elhangzott javaslatok semmit sem segítenek, inkább az elvont helyi adóbevételeket kellene a kormánynak visszaadnia, ami így elég lenne a feladatok ellátására. Hozzátette, a kormánytól nem kaptak időpontot a következő tárgyalásra.
Forrás: Rádió88

Feltámadhat a szegedi JATE Klub

 Rádió88  |   2022. szeptember 29., csütörtök - 10:10
Feltámadhat a szegedi JATE Klub. A Delmagyar.hu azt írja, a jövőre 50 éves szórakozóhely újra teljes egészében a Szegedi Tudományegyetemé. A tervek szerint a profil megmaradna, egy nívós szórakozóhely nyithatna újra, ahol a közösségi tér kialakításával még színesebbé és pezsgőbbé válhat az egyetemi lét.
Forrás: Rádió88
881 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!