Rádió88

Szegedi Hírek – Rádió 88 Szeged

Őszi szemétszedést tartanak Petőfitelepen a hétvégén

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:32
Őszi szemétszedést tartanak Petőfitelepen a hétvégén. A „Tisztítsuk meg Petőfitelepet” elnevezésű eseményen a szervezők minden résztvevőnek szemeteszsákot és gumikesztyűt biztosítanak, a legtöbb szemetet összeszedő versenyzőt pedig ajándékcsomaggal jutalmazzák. A programra szombaton reggel 9 órától várják a részvetőket a petőfitelepi Fő téren.
Forrás: Rádió88

5. alkalommal rendezik meg Szegeden a Magyar Könyvkiadók Napját

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:32
Ötödik alkalommal rendezik meg Szegeden a Magyar Könyvkiadók Napját. Gyenge Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja a Rádió 88-nak elmondta, idén is nívós kiadók és kerek évfordulós születésnapjukat ünneplő írók, költők, filozófusok lesznek a rendezvény vendégei. A programok a szegedi bölcsészkaron és a Grand Caféban lesznek, holnap és csütörtökön.
Forrás: Rádió88

Pénzbüntetést kaphat az a hódmezővásárhelyi képviselő, aki megsérti társát

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:32
Pénzbüntetést kaphat az a hódmezővásárhelyi képviselő, aki megsérti társát. A hódmezővásárhelyi közgyűlés módosította a szervezeti és működési szabályzatot. E szerint az előterjesztésben “széksértésnek” nevezett kihágás megállapítására és a rendbírság kiszabására bármely képviselő javaslatot tehet. A pénzbírság tíztől ötvenezer forintig terjed.
Forrás: Rádió88

Pál Feri atya előadásával kezdődik a Keresztpont esték őszi sorozata Szegeden

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:32
Holnap kezdődik a Keresztpont esték őszi sorozata Szegeden. Czagány Gábor, a Keresztpont Egyesület elnöke a Rádió 88-nak elmondta, holnap este 6 órától Pál Feri atya előadásán vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Belvárosi Moziba. Hozzátette, a sorozat célja, hogy értékes előadásokat és ettől a félévtől kezdve zenei produkciókat is szervezzenek. Mindezt annak érdekében hogy a nehezebb időszakokban is tartsák a lelket a szegediekben és mindenkiben, aki ellátogat.
Forrás: Rádió88

Megnyitotta új évadát a szegedi Kövér Béla Bábszínház

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:32
Megnyitotta új évadát a szegedi Kövér Béla Bábszínház. Kiss Ágnes igazgató a Rádió 88-nak elmondta, a 75. fordulóját ünneplő intézmény teljesen megújult arculattal, terekkel és színházi kínálattal várja a nézőit. Nem csak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek is készülnek, így például az Akvárium, a Repülés rövid története, az Ideje a meghalásnak és az Időnk rövid története című előadást is láthatják majd a felnőttek.
Forrás: Rádió88

Kijavítják a megrongálódott buszmegállókat Szatymazon

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 16:32
Kijavítják a megrongálódott buszmegállókat Szatymazon –írja a Delmagyar.hu. Barna Károly polgármester a lapnak elmondta, bizonyos helyeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. meleg aszfaltos javítással október végéig megszünteti a hibákat. A beruházást a szatymazi önkormányzat önerőből valósítja meg, bruttó 11,5 millió forintból.
Forrás: Rádió88

Több mint negyven új fertőzött a megyében

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
Több mint negyven új fertőzött a megyében – derült ki a kormányzati tájékoztatási portál adataiból. A 42 új esettel a járvány kezdete óta Csongrád-Csanád megyében már 33 ezer 954 ember fertőződött meg az új vírussal.
Forrás: Rádió88

Idén is csatlakozik a Szegedi Közlekedési Társaság az Autómentes Naphoz

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
Idén is csatlakozik a Szegedi Közlekedési Társaság az Európai Mobilitás Héthez. Majó-Petri Zoltán ügyvezető igazgató a Rádió 88-nak elmondta, az SZKT járatain az Autómentes Nap alkalmából holnap érvényes forgalmi engedéllyel díjmentesen lehet utazni. Egy forgalmival két felnőtt és három gyerek utazhat jegy nélkül.
Forrás: Rádió88

Csaknem félmilliárd forintból fejlesztették székkutast

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
Összesen 440,6 millió forint beruházás készült el Székkutason 2020 januárja óta. A hétfő délutáni lakossági fórumon összegezték: a csaknem fél milliárd forintból fejlesztették az óvodát, sportcsarnokot, valamint játszóteret és szabadtéri fitneszparkot is építettek. Továbbá korszerűsítették a belvíz elvezető rendszert és útfelújítást is megvalósítottak.
Forrás: Rádió88

Közlekedésbiztonsági napot tartanak holnap Szegeden

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
Közlekedésbiztonsági napot tartanak holnap Szeged Tarján városrészben. Tóth Károly, a szervező Szeged Város Közösségéért Közalapítvány kuratóriumi elnöke a Rádió 88-nak elmondta, holnap délután 3 órától várják a kerékpárosokat a Szerviz Pont helyszínen. Hozzátette, céljuk, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, és felhívják a figyelmet a fenntartható közlekedési forma előnyeire.
Forrás: Rádió88

Veszélyes kereszteződés helyére építenek körforgalmat Makón

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
A vártnál hamarabb kezdődött és már javában tart a Rákosi úti körforgalom építése Makón. A beruházás jelentős, hiszen az M43-as autópálya levezető szakaszának a város határában lévő kereszteződéséről van szó, ahol kilenc év alatt csaknem félszáz karambol történt; több súlyos sérültet szállítottak innen kórházba, négyen meg is haltak. A 289 millió forintos projekt 2022 első félévében fejeződhet be.
Forrás: Rádió88

Balettnapokat hirdet a Szegedi Kortárs Balett

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
Új bemutatója előtt online balettnapokat hirdet a Szegedi Kortárs Balett. A tervek szerint a Nanine Linning The Black Paintings című táncjátékát Juronics Tamás Blue című koreográfiájával együtt mutatják be. Előtte a társulat feleleveníti nagysikerű előadásait a Szegedi Nemzeti Színház streaming platformján. Elsőként csütörtökön este a Hamupipőkét.
Forrás: Rádió88

A könyvkínálat és a belső tér is megújult az algyői könyvtárban

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:17
A könyvkínálat és a belső tér is megújult az algyői könyvtárban. Dományházi Edit könyvtárvezető a Délmagyar.hu-nak elmondta, a közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok segítségével létrehoztak egy romantikus kuckót és egy krimi sarkot is. Továbbá tervezés alatt van egy olvasókör elindítása is.
Forrás: Rádió88

Táncválasztót tartanak Szegeden vasárnap

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:02
Az ország 11 városában, többek között Szegeden rendezik meg a Nagy Táncválasztót vasárnap. Az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon vehetnek részt az érdeklődők.
Forrás: Rádió88

Több ezren látogattak el az Eucharisztikus Kongresszusra a megyéből is

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 12:02
Mintegy 4000 regisztrált zarándok, közöttük 25 pap és 10 papnövendék vett részt a Szeged–Csanádi Egyházmegyéből a Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Márton Gábor mórahalmi katekéta beszámolója szerint lenyűgöző volt a jelen lévő püspökök, papok, szerzetesek és világi hívek létszáma.
Forrás: Rádió88

A második legtöbb pénz jöhet a Szegedi Tudományegyetemre az alapítványi rendszerben

 Rádió88  |   2021. szeptember 21., kedd - 11:47
Benyújtották az alapítványi egyetemekkel kötött finanszírozási szerződésben szereplő összegekről szóló dokumentumot az Országgyűlésnek. A tervezettben szereplő listából kiderül, hogy a második legmagasabb összegű állami támogatást az SZTE kapja a debreceni egyetem után. 2022-ben 44,29 milliárd érkezik a feladatellátás finanszírozására az államtól az egyetem számlájára.
Forrás: Rádió88

Svájci kettős-sikerrel ért véget a szegedi Hőlégballon Eb

 Rádió88  |   2021. szeptember 20., hétfő - 15:47
Svájci kettős-sikerrel ért véget a szegedi Hőlégballon Európa-bajnokság. Majó-Petri Zoltán, a szervező Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, a dobogó első és második helyére is egy-egy svájci versenyző állhatott fel, míg a harmadik egy belga pilóta lett. Hozzátette, az EB-nek köszönhetően 24 országból ismerhették meg Szeged értékeit a látogatók.
Forrás: Rádió88

Szerdán Autómentes nap és Bringás reggeli lesz Szegeden

 Rádió88  |   2021. szeptember 20., hétfő - 14:47
Szerdán ismét Bringás reggeli lesz Szegeden, az Anna-kútnál a Szegedi Városkép és Piac Kft szervezésében. Bálint K. Gergely stúdióvezetőnk elmondta, a kerékpárosokat a Rádió 88 zászlósorfal között várják, és a készlet erejéig különböző finomságokkal lepik meg őket. Emellett kerékpár gyorsszervízre is elhozhatják a kétkerekűiket az érdeklődők.
Forrás: Rádió88

Szegeden is az állatvédők kapták a legtöbb adó 1 százalékot

 Rádió88  |   2021. szeptember 20., hétfő - 14:47
Szegeden is az állatvédők kapták a legtöbb adó 1 százalékot. Az adatokból kiderült, hogy nincs változás a tíz legtámogatottabb civil szervezet névsorában, ahol az állatvédők mellett a rászorulók támogatásával és az oktatással foglalkozó szervezetek szerepelnek az élbolyban. A legnagyobb összeghez a Tappancs Állatvédő Alapítvány, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Alapítvány jutott.
Forrás: Rádió88
594 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!