Rádió88

Szegedi Hírek – Rádió 88 Szeged

Holnaptól újra látogatható a szegedi Új zsinagóga

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Holnaptól újra látogatható a szegedi Új zsinagóga. Adonyi Gábor, az Alapítvány a Szegedi Zsinagógáért kuratóriumi elnöke a Rádió 88-nak elmondta, a látogatóknak a maszk viselése, a kézfertőtlenítő használata és védettségi igazolvány bemutatása kötelező. Hozzátette, a pandémia miatt több tavaszi programjuk is elmaradt. A tervek szerint ezeket júniusban pótolják majd. Többek között Koncz Zsuzsa koncerten is részt vehetnek az érdeklődők.
Forrás: Rádió88

Kultúrterasszal és kiállításokkal indult a hét az Agórában

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Kultúrterasszal és kiállításokkal indult a hét a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában. Orbán Hédi igazgató a Rádió 88-nak elmondta, az udvaron egy kultúrterasz nyílt, büfével, de több szabadtéri kiállítás is megtekinthető. Ezen kívül óriás sakk, szelfipont és kukucskáló tárlat is várja az érdeklődőket. Hozzátette, az Agóra június 28-tól több mint 75 nyári tábort is kínál majd a vakációzó szegedi gyerekeknek.
Forrás: Rádió88

Újra Csongrád-Csanád megyébe érkezik a kormányablakbusz

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Újra Csongrád-Csanád megyébe érkezik a kormányablakbusz. Juhász Tünde kormánymegbízott a Rádió 88-nak elmondta, a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat hétfőn ismételten a kistelepüléseken élők rendelkezésére áll. A kormányablakbusz segítségével minden olyan ügy elintézhető, mint a kormányablakokban. Csongrád-Csanád megyében májusban 35 kistelepülésre érkezik majd meg a mobilizált szolgáltatás.
Forrás: Rádió88

Pályázati lehetőségekről tájékoztatja a vállalkozásokat a megyei kereskedelmi és iparkamara

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Pályázati lehetőségekről tájékoztatja a vállalkozásokat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Martonosi János kommunikációs vezető a Rádió 88-nak elmondta, jövő héten kedden a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. az uniós fejlesztési forrásokat mutatja be, Kirizs Tibor kamarai tanácsadó pedig a pályázati tudnivalókról tart online előadást. A programon a részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.
Forrás: Rádió88

Kinyit a szegedi Centerke Adományozó Központ

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Kinyitott a szegedi Centerke Adományozó Központ. Rácz Anett, az üzemeltető Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke a Rádió 88-nak elmondta, sokan kérték a Centerke segítségét amíg zárva volt, de a ruha, cipő, használati tárgyak felajánlói is várták az újra nyitást. A központot az alapítvány segítő önkéntesei működtetik, ők a higiéniai szabályok betartása mellett fogadják a segítőket és a támogatást kérőket egyaránt.
Forrás: Rádió88

Kiállítás nyílt a Szegedi Dóm Látogatóközpontban

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Építeni csakis szeretettel címmel az 1938-as hármas szentév eseményeit bemutató kiállítás nyílt a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Kiss-Rigó László megyéspüspök megnyitójában úgy fogalmazott, a tárlat felhívja a figyelmet azokra a szellemi és lelki értékekre, melyeket az eucharisztika nyújt. A tárlat július 20-ig látogatható.
Forrás: Rádió88

Visszafogott érdeklődéssel nyitott ki a Belvárosi Mozi Szegeden

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:32
Visszafogott érdeklődéssel nyitott ki a Belvárosi Mozi Szegeden. Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény – és Médiaközpont ügyvezetője a Szeged365.hu-nak elmondta, a kisebb látogatószám azzal magyarázható, hogy a nagy forgalmazók még nem jöttek ki az idei blockbusterek-kel, az elsődleges célközönségnek számító fiatalok között pedig kevés a védettségi igazolvánnyal rendelkező. A jövő héten azonban több Oscar-díjas filmet is be fognak mutatni.
Forrás: Rádió88

Új járműveket kaptak a mórahalmi önkéntes tűzoltók

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:31
Új járműveket kaptak a mórahalmi önkéntes tűzoltók –írja a Delmagyar.hu. Németh Attila parancsnok a lapnak elmondta, a terepjárót és a quadot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól kapták. Mindkettőt nehezen megközelíthető helyeken tudják majd bevetni. A járművek és az ezekkel kapott felszerelések összértéke több mint 20 millió forint.
Forrás: Rádió88

Újra megnyitotta kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:31
Újra megnyitotta kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark –írja a Szeged.hu. A látogatók, az érvényben lévő előírásoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az emlékpark területére. A 18 év alatti látogató védettségi igazolvány nélkül léphet be, amennyiben védettségét igazoló, 18 éven felüli látogató felügyelete alatt áll.
Forrás: Rádió88

5 hónap zárva tartás után nyithatott újra a szegedi Somogyi-könyvtár

 Rádió88  |   2021. május 08., szombat - 12:31
5 hónap zárva tartás után nyithatott újra a szegedi Somogyi-könyvtár. A Szeged.hu azt írja, a zárva tartás ellenére több mint 300 ezer különféle dokumentumot kölcsönöztek, és több mint 1300 rendezvényt is szerveztek. A könyvtárosok a pandémiás időszak első felében rövid idő alatt megszervezték a kölcsönzés új módját, Könyvtárpontokat működtetek.
Forrás: Rádió88

A hétvégén ismét lesz kézműves vásár a szegedi Szent István téren

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 16:17
A hétvégén ismét lesz kézműves vásár a szegedi Szent István téren. Rácz Attila a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, holnap és vasárnap ismét egyedi portékákat, háztáji élelmiszereket és gasztronómiai különlegességeket kínáló kereskedők töltik meg a teret. A kilátogatók csaknem nyolcvan kiállítóval találkozhatnak.
Forrás: Rádió88

Szeged idén is népszerű célpont lesz a turisták körében

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 16:17
Szeged idén is népszerű célpont lesz a turisták körében. Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a Szeged Televízió műsorában elmondta, a térségi turisztikai felmérés során a megkérdezettek 90 százaléka 7, vagy annál több pontot adott Szegednek egy 10-es skálán. A válaszadók csaknem fele tervezi, hogy több alkalommal is a környéken fog kikapcsolódni.
Forrás: Rádió88

Szegedi telephelyét is fejlesztette a Sole-Mizo

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 16:16
Szegedi telephelyét is fejlesztette a Sole-Mizo –írja a Szeged.hu. A beruházásokat mintegy ötmilliárd forint értékben hajtotta végre Szegeden, Csornán és Bácsbokodon a tejipari vállalat. A fejlesztés 1225 munkahely megmaradását biztosította, így ahhoz a kormány 2,2 milliárd forinttal járul hozzá. Szegeden a termelés bővítésén túl a gyártási technológiát is korszerűsítették.
Forrás: Rádió88

A Mi Hazánk Mozgalom bemutatta a megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 16:16
A Mi Hazánk Mozgalom bemutatta a megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjét. Toroczkai László, a párt elnöke a Rádió 88-nak elmondta, Dorogi György, a Csongrád-Csanád Megyei közgyűlés tagja indul a pozíció betöltésére a 2022-es országgyűlési választásokon. Hozzátette, jelöltjük új alternatívát tudna kínálni a járvány okozta gazdasági nehézségek megoldására.
Forrás: Rádió88

Meghiúsult kisteleki hotelberuházás miatt állt bíróság elé három vádlott

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 16:16
Meghiúsult kisteleki hotelberuházás miatt állt bíróság elé három vádlott. A Szegedi Törvényszék közleményében azt írja, a nő és a két férfi hamis önerő-igazolással jutottak magyar és uniós költségvetési forrásból 822 millió forint támogatáshoz. A vádlottak az előkészítő ülésen tagadták bűnösségüket, ezért ügyükben a törvényszék tárgyaláson dönt majd.
Forrás: Rádió88

Tematikus programokkal csábítják Szegedre turistákat

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 16:16
Tematikus programokkal csábítják Szegedre turistákat. Ács Szilvia, a szegedi Tourinform iroda vezetője a Rádió 88-nak elmondta, elsősorban a belföldi turistákra építenek idén nyáron is, hiszen a külföldiek ellátása továbbra is problémás. Hozzátette, a többi turisztikai szervezettel együttműködve olyan szervezett programokat kínálnak majd a vendégeknek, ami kellemes időtöltést garantál nekik, illetve erősíti bennük a visszatérés vágyát.
Forrás: Rádió88

„Spori, ez tizeneggyes volt!!!” – kezdőrúgás hamarosan a 88-ban

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 15:01
Nem kétség, hogy az idei nyár a sportól fog szólni. Az idénre csúsztatott tókiói olimpia előtt a Foci EB pörgeti csúcsra a sportbarátok érdeklődését. A Rádió 88 már most nagyon készül erre a két világversenyre. A Labdarúgó Európa Bajnokság idején kizárólag az eseménnyel foglalkozó, új sporthírblokkok kerülnek adásba. Ráadásul a legfrissebb focihírek mellett közösségi média felületeinken is az EB kerül középpontba. Természetesen az ehhez kapcsolódó játék sem maradhat el, a 88 Instagram story-jában elérhető szavazós játékunkban arra lehet voksolni mind az 51 meccsen, hogy lesz-e 11-es az adott mérkőzésen. A helyesen tippelők között pedig 4 személyre szóló éttermi fogyasztást sorsolunk ki támogatóinknak köszönhetően. A promócióban résztvevő hirdetőink Facebook- és Instagram-oldalunk mellett a 88 adásában is kiemelten jelennek meg. Értékesítő kollégáink hamarosan jelentkeznek a részletekkel.
Forrás: Rádió88

2. Szegedi Bortalálkozó

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 14:46
A Rádió 88-cal idén sem marad Borfesztivál nélkül Szeged! Bár a járvány miatt idén ismét elmarad a nagy szegedi bormustra, új, „Szegedi Bortalálkozó” elnevezésű kezdeményezésünkkel városunk borszerelmeseinek kedveskednénk. Ennek lényege, hogy a május 17-től május 30-ig tartó időszakban a rádiónknál megrendelésre kerülő összes borral kapcsolatos reklámkampányra 50 százalékos kedvezményt adunk. A reklám tárgya bármi borhoz kötődő promóció lehet, így akár borkóstoló, borvacsora, kedvezményes borvásár is. Nem kivételezünk, hiszen bármilyen vállalkozás – legyen az étterem, borkereskedés, vagy éppen élelmiszerüzlet – élhet az általunk biztosított kedvezménnyel. Ebben a kéthetes időintervallumban a rádióban is minden a lenemesebb nedűről fog szólni: weboldalunkon cikkek jelennek meg a Bortalálkozóról, melyek Facebook-oldalunkról sem hiányozhatnak. Műsorainkba számtalan boros tartalmat töltünk, sőt még a nálunk felcsendülő dalok zöme is olyan előadóktól érkezik, akik már felléptek a szegedi borfeszten, vagy a Szeged Napja koncerteken.
Forrás: Rádió88

Zökkenőmentesen zajlik az oltóbuszos oltás Szegeden

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 12:01
Zökkenőmentesen zajlik az oltóbuszos oltás Szegeden. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete előtt tegnap és ma a Magyar Honvédség két mobil oltóponton végezte a regisztráltak oltását. Juhász Tünde kormánybiztos a Rádió 88-nak elmondta, összesen 720-an kaptak Janssen típusú védőoltást.
Forrás: Rádió88

Hétfőn folytatja az ivóvízhálózat öblítést a Szegedi Vízmű Zrt

 Rádió88  |   2021. május 07., péntek - 12:01
Hétfőn folytatja az ivóvízhálózat öblítést a Szegedi Vízmű Zrt. Mint írták, május 10-től 14-ig, Újszeged és Szőreg területén, este 10 és hajnali 5 óra között dolgoznak majd. Az öblítés ideje alatt átmeneti nyomáscsökkenés, valamint vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat, sárgás színű lehet.
Forrás: Rádió88
494 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!