Rádió88

Szegedi Hírek – Rádió 88 Szeged

Sűrűbben jár a tram-train februártól

 Rádió88  |   2023. január 21., szombat - 10:09
Sűrűbben jár a tram-train februártól. A MÁV közölte, változik a vasúti menetrend néhány vonalon február elejétől, a legjelentősebb előrelépés Szeged térségét érinti. Február 4-től sűrűbben, 20 percenként közlekednek a vasútvillamosok munkanapokon, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. A kedvezőbb csatlakozások érdekében a Volánbusz is a tram-trainhez igazítja egyes járatai menetrendjét Hódmezővásárhely térségében. A sűrítés miatt a Szeged és Békéscsaba közötti személyvonatok menetrendjét nem kellett megváltoztatni, azok továbbra is a már megszokott időben indulnak.
Forrás: Rádió88

Megtartották a Vince-napi vesszővágást Ópusztaszeren

 Rádió88  |   2023. január 22., vasárnap - 13:09
Ismét megtartották szombaton a Vince-napi vesszővágást Ópusztaszeren – számolt be a Delmagyar.hu. Ez alkalommal 19 borlovagrend gyűlt össze az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is. Lukács Sándor, a Szent Vince Borrend Nagymestere a portálnak elmondta, hogy a koronavírus miatt két évig nem tudták megtartani az eseményt, de most ismét találkozhattak a borbarátok az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban. Hozzátette, hogy Szent Vince napján, a gazdák már a szőlőveszőkből tudtak következtetni a termés minőségére és mennyiségére is.
Forrás: Rádió88

Kóbor macskákat ivartalanít a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

 Rádió88  |   2023. január 23., hétfő - 13:10
Kóbor macskákat ivartalanít a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy felajánlásnak köszönhetően. Balogh Ernő elnök a Rádió 88-nak elmondta, mintegy 100 gazdátlan állatot tudnak állatorvoshoz szállítani az összegből. Az akcióra azért van szükség, hogy megakadályozzák az utcán élő macskák túlzott szaporodását.
Forrás: Rádió88

Február végére befejeződik a geotermikus fűtési rendszer építése Petőfi-telepen

 Rádió88  |   2023. január 24., kedd - 11:10
Február végére befejeződik a geotermikus fűtési rendszer építése Petőfi-telepen – tudta meg a Delmagyar.hu. Garai Ottó, a beruházó Geo Hőterm Kft. projektmenedzsere elmondta, három helyszínen zajlott a Petőfi telepi kivitelezés. Az Acél utcai idősotthon területén lévő termálkút már készen van, ott már csak a gépház építése zajlik. A Füge soron szintén megkezdődött a tereprendezés. A Délceg utcai kereszteződésnél dolgoznak már csak, néhány héten belül azonban ott is végeznek. Február végére teljesen kész lesz ez a városrész.
Forrás: Rádió88

Kamion füstölt Szeged és Vásárhely között

 Rádió88  |   2023. január 25., szerda - 11:10
Egy kamion kezdett el füstölni Szeged és Hódmezővásárhely között – írta a Szeged365.hu. A jármű a 47-es út melletti egyik benzinkút parkolójában állt meg. A reggel 7 előtt pár perccel történt esethez a szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltókat vezényelték ki. A portál úgy tudja, hogy a kamion hátsó kereke izzott, ez okozta az óriási füstöt.
Forrás: Rádió88

Nyáron adhatják át a gyermekpszichiátria új szárnyát Szegeden

 Rádió88  |   2023. január 26., csütörtök - 11:10
Csúszik a gyermekpszichiátria új szárnyának építkezése Szegeden – olvasható a Szeged.hu oldalon. A tervek szerint a jelenleg három telephelyen működő osztály még 2022 novemberében költözött volna át integráltan az új épületbe. A Szegedi Tudományegyetem közölte, a Covid19 koronavírus-járvány és a megváltozott gazdasági környezet miatt előfordul, hogy egyes beruházások átadása csúszik. A gyermek- és ifjúságpszichiátria jelenleg több mint 70 százalékos készültségű. Átadása 2023 nyarára várható.
Forrás: Rádió88

Sahriár király szerepében Bányai Kelemen Barna lép a Dóm tér színpadára

 Rádió88  |   2023. január 27., péntek - 12:10
Bányai Kelemen Barna királyként érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékokra – közölték a szervezők. A színész az Ezeregy éjszaka című world musicalben lép fel. A marosvásárhelyi születésű színművész összetett feladat előtt áll. Az általa megformált karakter tulajdonképpen a musical eseményeinek elindítója, és korántsem feddhetetlen figura, hiszen szerelmi csalódását követően minden este új feleséget vesz maga mellé, akikre hajnalban halál vár – mindaddig, míg Seherezádé mesélni nem kezd. A Szegedi Szabadtéri Játékok legújabb ősbemutatója augusztus 11-től hat estén át lesz látható hazánk legnagyobb szabadtéri színházában.
Forrás: Rádió88

Díjaztak egy Csongrád-Csanád vármegyei határrendészt

 Rádió88  |   2023. január 30., hétfő - 09:09
Díjaztak egy Csongrád-Csanád vármegyei határrendészt. A nemzetközi vámnap alkalmából, a Vámszervek Világszervezete oklevéllel díjazta a Magyarországot képviselő Baukó Levente rendőr ezredest, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálatának vezetőjét. Az elismerést a Nemzetközi Vámszerveknek nyújtott kivételes szolgálataiért kapta.
Forrás: Rádió88

Nemzetközi adománycsomag indult Szegedről Romániába

 Rádió88  |   2023. január 31., kedd - 08:10
Nemzetközi adománycsomag indult Szegedről Romániába – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A szervezettől most Maros megyéből, Fületelke magyarok és románok lakta erdélyi településről érkezett kérés, miszerint a nagy hidegben a mélyszegénységben élő kisgyermekes családok, illetve nevelőszülők gondozásában élő árva gyermekek szorulnak segítségre. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy az alapítvány tervezi egy nagyobb adományozói misszió megszervezését is, melyhez minden támogatót szeretettel vár.
Forrás: Rádió88

Teljes útlezárás az 55-ös főúton Mórahalomnál

 Rádió88  |   2023. február 01., szerda - 07:10
Közlekedési baleset miatt teljes útlezárás van érvényben az 55-ös főúton Mórahalom közelében – közölte a rendőrség. A baleset valamivel 6 óra után történt az 55-ös főút 18-as kilométerszelvényében, Mórahalom közelében, egy autó elütött egy gyalogost. A helyszíni szemle idejére a főút érintett szakaszán teljes az útlezárás. A rendőrök a forgalmat Domaszéknél Zákányszék irányába, Mórahalomnál Röszke irányába terelik.
Forrás: Rádió88

Folytatódik a járdaépítési program Algyőn

 Rádió88  |   2023. február 01., szerda - 18:10
Folytatódik a járdaépítési program Algyőn. Molnár Áron polgármester a Rádió 88-nak elmondta, pályáztak és nyertek a Belügyminisztérium egyik programjában, aminek eredményeként – abból a forrásból és 50 százalékos önkormányzati önerőből – a Kastélykert utca, a Szamóca utca, és a Kuktor köz közötti szakasz páratlan oldalát új járdával látták el. Idén is pályáznak a programra, de a lakossági járdaépítési lehetőséget is fenntartják.
Forrás: Rádió88

Siketen született gyerekeken is segít az az implantátum, amelynek fejlesztésében az SZTE

 Rádió88  |   2023. február 02., csütörtök - 16:10
Siketen született gyerekeken is segít az az implantátum, amelynek fejlesztésében a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz. A hallássegítő csúcstechnológia ausztrál gyártója Szegeden egyeztetett az SZTE orvosaival, szakembereivel az együttműködés további lehetőségeiről. Az eszköznek köszönhetően siketen született gyermekek kapják vissza a hallásukat, így teljes életet élhetnek, de idős emberek hallásvesztését is korrigálják.
Forrás: Rádió88

Új közösségi konyha épül Balástyán

 Rádió88  |   2023. február 03., péntek - 15:11
Új közösségi konyha épül Balástyán, már a tetőszerkezeten dolgoznak a szakemberek. Ujvári László polgármester a Rádió 88-nak elmondta, a konyha az óvodás és iskoláskorú gyermekek étkeztetését látja majd el mintegy 350 adag étellel, és két embernek ad majd munkahelyet. Hozzátette, a kivitelezés várhatóan június végén fejeződik be.
Forrás: Rádió88

Lesodródott egy autó Székkutas és Orosháza között a 47-esen

 Rádió88  |   2023. február 04., szombat - 14:09
Lesodródott egy autó Székkutas és Orosháza között a 47-esen. A rendőrség a Szeged365.hu-nak elmondta, az eset körülményei még nem tisztázottak, de feltehetően vezetéstechnikai probléma okozta. A járműben szülők utaztak gyermekeikkel, akik közül az egyik gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett. A helyszínről három személyt szállítottak kórházba.
Forrás: Rádió88

Nem áll meg az élet a Megálló Közösségi Házban

 Rádió88  |   2023. február 05., vasárnap - 15:10
Nem áll meg az élet a Megálló Közösségi Házban. A Szeged.hu azt írta, folytatódik a komposzt-futár szolgálat, és rövidesen a közösségi kertek is virítanak. Októberben startolt el a komposzt-futár program, önkéntesek bringáznak hetente, hogy összegyűjtsék a háztartások zöld szemetét. Mostanra harminc körül van azoknak a családoknak a száma, akikhez hetente elteker a futár a zöldhulladékért. A közösségi kertek tervezése már elkezdődött, kötik a szerződéseket a jelentkezőkkel.
Forrás: Rádió88

Megújult a Szegedi Tudományegyetem Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központja

 Rádió88  |   2023. február 06., hétfő - 17:10
Megújult a Szegedi Tudományegyetem Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központja. A kismamákat, pácienseket az intézmény a Szikra sor 5. szám alatt várja. A modern, XXI. századi elvárásoknak megfelelő rendelő célja az összehangolt, jó minőségű betegellátás. Az épületet 65 millió forintból újították fel, és 85 millió forintból fejlesztik az eszközparkot.
Forrás: Rádió88

Orgonakoncert a Dómban

 Rádió88  |   2023. január 20., péntek - 08:09
Zenei különlegességgel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország Szegeden. Az Orgonabérlet-sorozatban Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész és az In Medias Brass rézfúvószenekar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Dómban február 1-én. Az est folyamán neves zeneszerzők válogatott művei mellett az orgonaművész saját szerzeményei is felcsendülnek.
Forrás: Rádió88

Trokán Nóra alakítja Seherezádét a Szegedi Szabadtéri Játékokon

 Rádió88  |   2023. január 21., szombat - 10:09
Trokán Nórát láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok Ezeregy éjszaka című ősbemutatójának egyik főszerepében – közölték a zservezők. Mint írták, a Junior Prima- és Domján Edit-díjas színművész az Ezeregy éjszaka kerettörténetének vezéralakja, a cselekményt alkotó fordulatos történetek mesélője, Seherezádé szerepében lép először a Dóm tér színpadára.
Forrás: Rádió88

Fogorvosi kezelésen esett át a Szegedi Vadaspark egyik elefántja

 Rádió88  |   2023. január 22., vasárnap - 13:09
Fogorvosi kezelésen esett át a Szegedi Vadaspark egyik hím ázsiai elefántja. A 14 esztendős Shah-Rukh rendellenesen nőtt agyarainak egy részét kellett eltávolítani – közölte az intézmény. A négytonnás állat agyarai rossz szögben, egymás felé nőttek, emiatt már olyannyira összeértek, hogy zavarták az elefántot az evésben is, így kiemelte közülük az ormányát. Vissza már nem tudta tenni, emiatt feszült és ideges lett. Ezért döntöttek a szakemberek a beavatkozás mellett.
Forrás: Rádió88
985 oldal összesen. A régebbi tartalmakhoz használja a keresőt!