
,,Több évtizednyi vendéglátás után családunk életében mérföldkőhöz érkeztünk: 2025. szeptember 15-től a Forró Fogadó, mint klasszikus értelemben vett étterem, bezárja kapuit” – így kezdte hétfői Facebook bejegyzését az egység. A fogadó 1988-ban fogadta első vendégeit, elsőként tíz szobával nyitottak, majd területben és épületszámban is bővültek. Az étterem bezárása ellenére is tovább él a Forró Fogadó neve, a részletekről Forró Balázs tulajdonos számolt be csapatunknak! Mint Forró Balázstól megtudtuk, a Forró Fogadó 1988-ban, családi vállalkozásként nyitotta meg kapuit. ,,A rendszerváltás után a dédszüleim foglalkoztak vendéglátással, nagyapámból maszek boltos lett Röszkén, később pedig lángossütők lettek Szegeden, a Mars téren. Akkoriban nagyon erős volt a forgalom, hiszen mindenki ott haladt el a határhoz, az 1988-as nyitás volt a legjelentősebb mérföldkő a fogadó életében. Elsőként 10 szobával nyitottuk az étterem felett, ezt követően pedig szépen bővültünk campinggel, szobákkal, területben és épületszámban is” – fogalmazott a tulajdonos. ,,Miután megépült a környékben az autópálya, jócskán lecsökkent a napközbeni forgalom. Próbálkoztunk minimális korrekciókkal, hogy hogyan lehetnénk nyitva, elsőként a reggeliztetést hagytuk el, viszont ennyire nehéz sosem volt, mint most. Az alapítás óta megéltük a szerb háborút, az autópálya megépülését, a gazdasági világválságot, a pandémiás időszakot, a migrációs krízist – mindig az előremenekülés volt a stratégiánk, hogy ne utólag kelljen megoldást találnunk a problémákra. Be kellett látnunk, hogy az lesz a mostani előrelépés, ha kettőt hátralépünk és egy kicsit kisebbek leszünk. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az elmúlt években elegendő volt az alapbázis személyzetünk, ha pedig valamilyen rendezvény volt, akkor beállt a család dolgozni és nem kellett kétszer akkora személyzetet fenntartanunk” – mesélt a részletekről Forró Balázs.A fogadó tulajdonosa azt is kiemelte, hogy az egység legnagyobb kiadása volt az étterem fenntartása, így ebből kellett visszavenniük. ,,Szeptember 15-től kizárólag hotelként működünk, külsős vendéget sajnos nem tudunk már kiszolgálni az étteremben. Természetesen egy 20-30 fős családi szülinapozást, vagy rendezvényt az aktuális forgalmunktól, illetve kapacitásunktól függően továbbra is vállalunk. Számunkra a szállóvendégek maximális kiszolgálása a prioritás, 2021-ben brandet is létrehoztunk, hogy minél több látogatót tudjunk Röszkére csábítani. Sajnos a koronavírus-járvány óta kevésbé látni ugyanazokat a vendégeket, mi igyekeztünk jóga-lehetőséggel, túralovaglással bővíteni lehetőségeinket, emellett egy külföldi wellness oázis létrehozása is a terveink között szerepel” – mondta a tulajdonos. Hozzátette, hogy a megváltozott igények miatt emberileg is nagyon nehéz volt a korábbi formában folytatni. ,,Jelenleg úgy éreztük, hogy ez egy szükséges és jó döntés volt, hogy egy kicsit kisebbek lettünk” – zárta mondandóját.